מאת:
שיתוף המאמר
ניווט מהיר
לפת שייך למשפחת המצליבים יחד עם ברוקולי, קולורבי ועוד.
זהו ירק עשיר בסיבים אשר תורמים רבות למערכת העיכול ולמניעת עצירות.
כמו כל הירקות ממשפחת המצליבים גם הלפת מכילה רכיבים תזונתיים חיוניים.
לפת מכילה רכיבים פעילים אנטי דלקתיים ואנטי חימצוניים חשובים לבריאות.
תכונות אלו עשויות לתרום לטיפול בדלקות במערכת העיכול כגון גסטריטיס או אולקוס.
זהו ירק עתיק יומין והלפת מוזכרת עוד מתקופת המשנה.
בקצרה
לפת היא ירק עמוס ביתרונות בריאותיים במיוחד למערכת העיכול, תהליכים מטבוליים, מערכת החיסון ועוד
לפת ותרומתה להפחתת תהליכים דלקתיים בגוף
דלקתיות יתר בגוף קשורה להופעת מחלות ניווניות כרוניות שונות כגון דלקת בקיבה או במעי.
לפת מכילה תרכובות כימיות כגון גלוקוזינולטים ונגזרותיה אינדולים ואיזותיוציאנטים.
תרכובות אורגניות אלו המכילות גופרית וחנקן בעלות יכולות אנטי דלקתיות.
מחקרים שונים מצאו כי תרכובות אלו מסוגלים לחסום תרכובות מעודדות דלקתיות.
מדובר היה על תחמוצת החנקן שהיא סוג של רדיקל חופשי המעורב ביצירת דלקת.

יתרונות בריאותיים של לפת
מסייעת בהסדרת עיכול
בעלת פעילות אנטי חיידקית
טובה להקלה על עצירות
תורמת למראה שיער ועור בריאים
מכילה רכיבים אנטי דלקתיים
טובה מאוד להרזיה
תורמת לתחושת שובע
מסייעת באיזון רמות סוכר
תומכת במערכת החיסון
טובה לאיזון רמות כולסטרול בדם
תמיכה בכבד
התקדמות פיטוכימית ובריאותית מועילה של לפת (Brassica rapa)
מחקר אשר בחן את השפעת הרכיבים השונים בלפת וכיצד הם משפיעים על הכבד.
עולה כי ללפת השפעה רחבה על נזקים אפשריים ברמת התא ויכולת תמיכה חשובה.
לפת מכילה תרכובות אורגניות כגון גלוקוזינולטים ואיזותיוציאנטים.
מרכיבים אלו בעלי פעילות ביולוגית ותרומה מגוונת במיוחד הגנה מסרטן.
לפת מכילה גם נוגדי חימצון חזקים כגון פלבנואידים, פנולים ועוד.
שילוב המרכיבים הנ"ל נמצא כבעל השפעה על מצבים שונים:
פעילות אנטי דלקתית
איזון לחץ דם
איזון רמות סוכר
הגנה על הכבד
נוגדת גידולים
פעילות אנטי חימצונית
שורה תחתונה
לפת מכילה מרכיבים אורגניים רבי עוצמה היכולים לסייע בהגנה מפני פעילות חימצונית, אנטי דלקתית, והגנה על הכבד
שמן לפת
בשווייץ נהוג להכין מזרעי סוג מסוים של לפת שמן.
שמו שמן קולזה והוא שמן חזק ביותר המשמש בעיקר לתיבול.
פעילות אנטי חיידקית
תרכובות אורגניות שונות בלפת נמצאו כבעלות יכולת אנטי חיידקית.
תרכובות בשם איזותיוציאנטים נחקור ועלה כי הן מסוגלים לעכב צמיחה מיקרוביאלית.
מחקר מעניין שנערך במבחנה מצא כי לתרכובות הללו מירקות מצליבים השפעה דרמטית.
עולה כי לתרכובות יכולת של עד כ-87% מזני חיידקים אשר היו עמידים לאנטיביוטיקה של S. aureus.
ידוע כי חלק מהסיבות לעמידות החיידקים היא שימוש יתר באנטיביוטיקה.
דווקא בשל העלייה המתמדת בעמידות החיידקים הממצאים הללו מעוררים סקרנות גדולה.
זהו פתח לעוד מחקרים כדי לנסות ולבחון את ההשפעה של איזותיוציאנטים לצד אנטיביוטיקה.
מסקנות ראשונות מלמדות כי ביחד – עשויה להיות השפעה גבוהה יותר כנגד צמיחה חיידקית.
יכולת זו עשויה לסייע כחלק מתהליך טיפולי בזיהומים חיידקים כדוגמת הליקובקטר או זיהום חיידקי במעי
איזון רמות סוכר בדם
רמות סוכר מאוזנת בדם חשובה באופן מיוחד לבריאות כלל מערכתית.
סוכרת סוג 2 קשורה למחלות כרוניות רבות אחרות.
מחקרים שונים העלו את תרומתה של הלפת באיזון רמות סוכר ושמירה על משקל תקין.
רכיבים שונים בלפת סייעו גם בהתמודדות עם בעיות מטבוליות כגון כולסטרול.
מחקרים
השפעה פיטוכימית מועילה של לפת (Brassica rapa)
פעילות אנטי דלקתית של לפת
ארוולקסין וכיצד הוא משפיע
לפת טרייה – ערכים תזונתיים לפי 100 גרם
התפלגות הערך הקלורי | אנרגיה | ||||
פחמימות | 88.2% | סה"כ קלוריות | 28.0 | ||
שומן | 2.8% | קלוריות מפחמימות | 24.7 | ||
חלבון | 9% | קלוריות משומן | 0.8 | ||
קלוריות מחלבונים | 2.5 | ||||
פחמימות | חלבון וחומצות אמינו | ||||
סה"כ פחמימות | 6.4 גרם | סה"כ חלבון | 0.9 גרם | ||
סיבים תזונתיים | 1.8 גרם | Tryptophan | 9.0 מ"ג | ||
עמילן | ~ | Threonine | 25.0 מ"ג | ||
סוכר | 3.8 גרם | Isoleucine | 36.0 מ"ג | ||
סוכרוז – Sucrose | ~ | Leucine | 33.0 מ"ג | ||
גלוקוז – Glucose | ~ | Lysine | 36.0 מ"ג | ||
פרוקטוז – Fructose | ~ | Methionine | 11.0 מ"ג | ||
לקטוז – Lactose | ~ | Cystine | 5.0 מ"ג | ||
מלטוז – Maltose | ~ | Phenylalanine | 17.0 מ"ג | ||
גאלאקטוז – Galactose | ~ | Tyrosine | 13.0 מ"ג | ||
Valine | 30.0 מ"ג | ||||
שומן וחומצות שומן | Arginine | 24.0 מ"ג | |||
סה"כ שומן | 0.1 גרם | Histidine | 14.0 מ"ג | ||
שומן רווי | 0.0 גרם | Alanine | 35.0 מ"ג | ||
חד בלתי רווי | 0.0 גרם | Aspartic acid | 63.0 מ"ג | ||
רב בלתי רווי | 0.1 גרם | Glutamic acid | 130 מ"ג | ||
אומגה 3 | 40.0 מ"ג | Glycine | 25.0 מ"ג | ||
אומגה 6 | 12.0 מ"ג | Proline | 26.0 מ"ג | ||
Serine | 29.0 מ"ג | ||||
סטרול | Hydroxyproline | ~ | |||
כולסטרול | 0.0 מ"ג | ||||
פיטוסטרול | 7.0 מ"ג | ||||
Campesterol | ~ | ||||
Stigmasterol | ~ | ||||
Beta-sitosterol | ~ | ||||
ויטמינים | |||||
ויטמין A | 0.0 יחב"ל | ||||
רטינול – Retinol | 0.0 מק"ג | ||||
Retinol Activity Equivalent | 0.0 מק"ג | מינרלים | |||
אלפא-קרוטן | 0.0 מק"ג | סידן | 30.0 מ"ג | ||
בטא-קרוטן | 0.0 מק"ג | ברזל | 0.3 מ"ג | ||
לייקופן | 0.0 מק"ג | מגנזיום | 11.0 מ"ג | ||
Lutein+Zeaxanthin | 0.0 מק"ג | זרחן | 27.0 מ"ג | ||
ויטמין C | 21.0 מ"ג | אשלגן | 191 מ"ג | ||
ויטמין D | ~ | נתרן | 67.0 מ"ג | ||
ויטמין E | 0.0 מ"ג | אבץ | 0.3 מ"ג | ||
ויטמין B1 | 0.0 מ"ג | נחושת | 0.1 מ"ג | ||
ויטמין B2 | 0.0 מ"ג | מנגן | 0.1 מ"ג | ||
ויטמין B3 | 0.4 מ"ג | סלניום | 0.7 מק"ג | ||
ויטמין B6 | 0.1 מ"ג | פלואוריד | ~ | ||
חומצה פולית | ~ | ||||
ויטמין B12 | 0.0 מק"ג | ||||
ויטמין B5 | 0.2 מ"ג | שונות | |||
ויטמין K | 0.1 מק"ג | אלכוהול | 0.0 גרם | ||
מים | 91.9 גרם | ||||
~ מציין נתון חסר או לא קיים | אפר | 0.7 גרם | |||
קפאין | 0.0 גרם |
מגיע לך להרגיש טוב!
שיטת טיפול ייחודית
תוך התייחסות מקיפה,
מקצועית ואישית.
התקשרו לעוד מידע
וקביעת תור

אודות לילך נהרי ND | נטורופתית מוסמכת
מטפלת בקליניקה פרטית מעל 20 שנים. מומחית בטיפול טבעי בדרכי עיכול במצבים כגון ריפלוקס, גסטריטיס, אולקוס ועוד. בוגרת בית הספר לרפואה משלימה קמפוס תל אביב בנטורופתיה. הרבליסטית מוסמכת (טיפול בצמחי מרפא). משך כ-10 שנים שימשה מרצה בכירה במכללת רידמן לרפואה משלימה וכן במגמת נטורופתיה בבית הספר לרפואה משלימה במכון וינגייט.
התחילו בתהליך ההחלמה
השאירו הודעה ונחזור אליכם