בשר עגל צלוי – ערך תזונתי מפורט

ניווט מהיר

יתרונות בריאותיים של בשר עגל צלוי
כמו שאר סוגי הבשר גם בשר העגל מכיל כמויות גבוהות של שומן רווי, חלבון, נתרן וכולסטרול. רכיבים אלו קשורים למגוון מצבי בריאות כגון: השמנת יתר, מחלות לב, סוכרת סוג 2 ועוד. ההמלצה היא לצרוך את בשר העגל במתינות וכמה שפחות. כמו כן מכיל בשר העגל כמות גבוהה של ויטמיני B העשויים לסייע באיזון מערכת העצבים.


בשר עגל צלוי – ערכים תזונתיים לפי 100 גרם

התפלגות הערך הקלורי אנרגיה
פחמימות0%סה"כ קלוריות217
שומן51%קלוריות מפחמימות0.0
חלבון49%קלוריות משומן111
  קלוריות מחלבונים106
    
פחמימותחלבון וחומצות אמינו
סה"כ פחמימות0.0 גרםסה"כ חלבון24.8 גרם
סיבים תזונתיים0.0 גרםTryptophan251 מ"ג
עמילן0.0 גרםThreonine1083 מ"ג
סוכר0.0 גרםIsoleucine1221 מ"ג
סוכרוז – Sucrose0.0 מ"גLeucine1974 מ"ג
גלוקוז – Glucose0.0 מ"גLysine2044 מ"ג
פרוקטוז – Fructose0.0 מ"גMethionine579 מ"ג
לקטוז – Lactose0.0 מ"גCystine280 מ"ג
מלטוז – Maltose0.0 מ"גPhenylalanine1001 מ"ג
גאלאקטוז – Galactose0.0 מ"גTyrosine791 מ"ג
  Valine1371 מ"ג
שומן וחומצות שומןArginine1459 מ"ג
סה"כ שומן12.3 גרםHistidine900 מ"ג
שומן רווי5.3 גרםAlanine1475 מ"ג
חד בלתי רווי4.8 גרםAspartic acid2139 מ"ג
רב בלתי רווי0.8 גרםGlutamic acid3923 מ"ג
  Glycine1275 מ"ג
סטרול Proline1035 מ"ג
כולסטרול103 מ"גSerine930 מ"ג
פיטוסטרול~Hydroxyproline~
Campesterol~  
Stigmasterol~  
Beta-sitosterol~  
ויטמינים  
ויטמין A0.0 יחב"ל  
רטינול – Retinol0.0 מק"ג  
Retinol Activity Equivalent0.0 מק"גמינרלים
אלפא-קרוטן0.0 מק"גסידן19.0 מ"ג
בטא-קרוטן0.0 מק"גברזל0.9 מ"ג
לייקופן0.0 מק"גמגנזיום25.0 מ"ג
Lutein+Zeaxanthin0.0 מק"גזרחן212 מ"ג
ויטמין C0.0 מ"גאשלגן325 מ"ג
ויטמין D~נתרן93.0 מ"ג
ויטמין E0.4 מ"גאבץ3.0 מ"ג
ויטמין B10.1 מ"גנחושת0.1 מ"ג
ויטמין B20.3 מ"גמנגן0.0 מ"ג
ויטמין B38.9 מ"גסלניום11.0 מק"ג
ויטמין B60.3 מ"ג  
חומצה פולית0.0 מק"ג  
ויטמין B121.2 מק"ג  
ויטמין B51.2 מ"גשונות
ויטמין K5.5 מק"גאלכוהול0.0 גרם
  מים60.7 גרם
~ מציין נתון חסר או לא קייםאפר1.4 גרם
 קפאין0.0 מ"ג

מטפלת בקליניקה פרטית מעל 20 שנים. מומחית בטיפול טבעי בדרכי עיכול במצבים כגון ריפלוקס, גסטריטיס, אולקוס ועוד. בוגרת בית הספר לרפואה משלימה קמפוס תל אביב בנטורופתיה. הרבליסטית מוסמכת (טיפול בצמחי מרפא). משך כ-10 שנים שימשה מרצה בכירה במכללת רידמן לרפואה משלימה וכן במגמת נטורופתיה בבית הספר לרפואה משלימה במכון וינגייט.

    מאמרים נוספים שיעניינו אותך: