בשר עוף מבושל ללא עור  – ערך תזונתי מפורט

יתרונות בריאותיים של בשר עוף מבושל ללא עור
עוף מבושל או בשמו המוכר עוף "מכובס" נחשב כטוב ובריא אולם זהו מיתוס בלבד מאחר ובשר עוף מכיל כמויות גבוהות של שומנים וחלבונים וכן של כולסטרול, נתרן וזרחן. כל אלו נמצאו קשורים, בצריכה גבוהה, למספר מצבי בריאות כגון השמנה, סוכרת סוג 2, מחלות לב ועוד.


בשר עוף מבושל ללא עור – ערכים תזונתיים לפי 100 גרם

התפלגות הערך הקלורי אנרגיה
פחמימות0%סה"כ קלוריות177
שומן34%קלוריות מפחמימות0.0
חלבון66%קלוריות משומן60.5
  קלוריות מחלבונים116
    
פחמימותחלבון וחומצות אמינו
סה"כ פחמימות0.0 גרםסה"כ חלבון27.3 גרם
סיבים תזונתיים0.0 גרםTryptophan319 מ"ג
עמילן0.0 גרםThreonine1153 מ"ג
סוכר0.0 גרםIsoleucine1441 מ"ג
סוכרוז – Sucrose0.0 מ"גLeucine2048 מ"ג
גלוקוז – Glucose0.0 מ"גLysine2318 מ"ג
פרוקטוז – Fructose0.0 מ"גMethionine755 מ"ג
לקטוז – Lactose0.0 מ"גCystine349 מ"ג
מלטוז – Maltose0.0 מ"גPhenylalanine1083 מ"ג
גאלאקטוז – Galactose0.0 מ"גTyrosine921 מ"ג
  Valine1353 מ"ג
שומן וחומצות שומןArginine1646 מ"ג
סה"כ שומן6.7 גרםHistidine847 מ"ג
שומן רווי1.8 גרםAlanine1489 מ"ג
חד בלתי רווי2.4 גרםAspartic acid2432 מ"ג
רב בלתי רווי1.5 גרםGlutamic acid4087 מ"ג
  Glycine1340 מ"ג
סטרול Proline1122 מ"ג
כולסטרול83.0 מ"גSerine939 מ"ג
פיטוסטרול~Hydroxyproline~
Campesterol~  
Stigmasterol~  
Beta-sitosterol~  
ויטמינים  
ויטמין A50.0 יחב"ל  
רטינול – Retinol15.0 מק"ג  
Retinol Activity Equivalent15.0 מק"גמינרלים
אלפא-קרוטן0.0 מק"גסידן14.0 מ"ג
בטא-קרוטן0.0 מק"גברזל1.2 מ"ג
לייקופן0.0 מק"גמגנזיום21.0 מ"ג
Lutein+Zeaxanthin0.0 מק"גזרחן150 מ"ג
ויטמין C0.0 מ"גאשלגן180 מ"ג
ויטמין D~נתרן70.0 מ"ג
ויטמין E0.3 מ"גאבץ2.0 מ"ג
ויטמין B10.1 מ"גנחושת0.1 מ"ג
ויטמין B20.2 מ"גמנגן0.0 מ"ג
ויטמין B36.1 מ"גסלניום20.9 מק"ג
ויטמין B60.5 מ"ג  
חומצה פולית0.0 מק"ג  
ויטמין B120.2 מק"ג  
ויטמין B50.7 מ"גשונות
ויטמין K2.4 מק"גאלכוהול0.0 גרם
  מים66.8 גרם
~ מציין נתון חסר או לא קייםאפר0.9 גרם
 קפאין0.0 מ"ג

מטפלת בקליניקה פרטית מעל 20 שנים. מומחית בטיפול טבעי בדרכי עיכול במצבים כגון ריפלוקס, גסטריטיס, אולקוס ועוד. בוגרת בית הספר לרפואה משלימה קמפוס תל אביב בנטורופתיה. הרבליסטית מוסמכת (טיפול בצמחי מרפא). משך כ-10 שנים שימשה מרצה בכירה במכללת רידמן לרפואה משלימה וכן במגמת נטורופתיה בבית הספר לרפואה משלימה במכון וינגייט.

    מאמרים נוספים שיעניינו אותך: