מאת:
שיתוף המאמר
ניווט מהיר
יתרונות בריאותיים של דלעת, גרעינים קלויים בתוספת מלח
גרעיני דלעת הם המקור המרוכז ביותר לאבץ. הם מכילים בעיקר שומן אבל גם לא מעט חלבון. השומן בגרעיני הדלעת הוא בעיקר שומן חד ורב בלתי רווי – שומן בריא ועשיר בחומצות שומן חיוניות. עם הקלייה חומצות השומן מתחמצנות ובעלות פוטנציאל הרסני לגוף ולכן מומלץ לאכול גרעיני דלעת לא קלויים. חוץ מאבץ גרעיני הדלעת מכילים גם מינרלים נוספים כגון אשלגן, סלניום, סידן, ברזל ומגנזיום. לאחר קלייה ובתוספת מלח גרעיני הדלעת עשירים מאוד בנתרן. בגלל תכולת האבץ הגבוהה מומלץ לצרוך גרעיני דלעת לא קלויים במצבים של פרוסטטה מורחבת, און גברי, עייפות, בעיות פוריות ועוד.
דלעת, גרעינים קלויים בתוספת מלח – ערכים תזונתיים לפי 100 גרם
התפלגות הערך הקלורי | אנרגיה | ||||
פחמימות | 10% | סה"כ קלוריות | 522 | ||
שומן | 68% | קלוריות מפחמימות | 55.0 | ||
חלבון | 22% | קלוריות משומן | 353 | ||
קלוריות מחלבונים | 114 | ||||
פחמימות | חלבון וחומצות אמינו | ||||
סה"כ פחמימות | 13.4 גרם | סה"כ חלבון | 33.0 גרם | ||
סיבים תזונתיים | 3.9 גרם | Tryptophan | 578 מ"ג | ||
עמילן | ~ | Threonine | 1213 מ"ג | ||
סוכר | 2.3 גרם | Isoleucine | 1698 מ"ג | ||
סוכרוז – Sucrose | ~ | Leucine | 2793 מ"ג | ||
גלוקוז – Glucose | ~ | Lysine | 2463 מ"ג | ||
פרוקטוז – Fructose | ~ | Methionine | 740 מ"ג | ||
לקטוז – Lactose | ~ | Cystine | 404 מ"ג | ||
מלטוז – Maltose | ~ | Phenylalanine | 1642 מ"ג | ||
גאלאקטוז – Galactose | ~ | Tyrosine | 1368 מ"ג | ||
Valine | 2650 מ"ג | ||||
שומן וחומצות שומן | Arginine | 5418 מ"ג | |||
סה"כ שומן | 42.1 גרם | Histidine | 914 מ"ג | ||
שומן רווי | 8.0 גרם | Alanine | 1555 מ"ג | ||
חד בלתי רווי | 13.1 גרם | Aspartic acid | 3328 מ"ג | ||
רב בלתי רווי | 19.2 גרם | Glutamic acid | 5796 מ"ג | ||
Glycine | 2413 מ"ג | ||||
סטרול | Proline | 1344 מ"ג | |||
כולסטרול | 0.0 מ"ג | Serine | 1543 מ"ג | ||
פיטוסטרול | ~ | Hydroxyproline | ~ | ||
Campesterol | ~ | ||||
Stigmasterol | ~ | ||||
Beta-sitosterol | ~ | ||||
ויטמינים | |||||
ויטמין A | 380 יחב"ל | ||||
רטינול – Retinol | 0.0 מק"ג | ||||
Retinol Activity Equivalent | 19.0 מק"ג | מינרלים | |||
אלפא-קרוטן | 0.0 מק"ג | סידן | 43.0 מ"ג | ||
בטא-קרוטן | 228 מק"ג | ברזל | 14.9 מ"ג | ||
לייקופן | 0.0 מק"ג | מגנזיום | 534 מ"ג | ||
Lutein+Zeaxanthin | 0.0 מק"ג | זרחן | 1172 מ"ג | ||
ויטמין C | 1.8 מ"ג | אשלגן | 806 מ"ג | ||
ויטמין D | ~ | נתרן | 575 מ"ג | ||
ויטמין E | 0.0 מ"ג | אבץ | 7.4 מ"ג | ||
ויטמין B1 | 0.2 מ"ג | נחושת | 1.4 מ"ג | ||
ויטמין B2 | 0.3 מ"ג | מנגן | 3.0 מ"ג | ||
ויטמין B3 | 1.7 מ"ג | סלניום | 5.6 מק"ג | ||
ויטמין B6 | 0.1 מ"ג | ||||
חומצה פולית | 0.0 מ"ג | ||||
ויטמין B12 | 0.0 מק"ג | ||||
ויטמין B5 | 0.3 מ"ג | שונות | |||
ויטמין K | 47.2 מק"ג | אלכוהול | 0.0 גרם | ||
מים | 7.1 גרם | ||||
~ מציין נתון חסר או לא קיים | אפר | 4.4 גרם | |||
קפאין | 0.0 מ"ג |
אודות לילך נהרי ND | נטורופתית מוסמכת
מטפלת בקליניקה פרטית מעל 20 שנים. מומחית בטיפול טבעי בדרכי עיכול במצבים כגון ריפלוקס, גסטריטיס, אולקוס ועוד. בוגרת בית הספר לרפואה משלימה קמפוס תל אביב בנטורופתיה. הרבליסטית מוסמכת (טיפול בצמחי מרפא). משך כ-10 שנים שימשה מרצה בכירה במכללת רידמן לרפואה משלימה וכן במגמת נטורופתיה בבית הספר לרפואה משלימה במכון וינגייט.
התחילו בתהליך ההחלמה
השאירו הודעה ונחזור אליכם