אגוזי לוז לא קלויים וללא מלח – ערך תזונתי מפורט

יתרונות בריאותיים של אגוזי לוז לא קלויים וללא מלח
אגוזי הלוז עשירים בסידן, מגנזיום, אשלגן ויטמין E ובטא קרוטן. הם מכילים בעיקר שומן חד בלתי רווי – שומן עם נטייה הכי נמוכה להתחמצן. אגוזי לוז לא קלויים מומלצים במצבי בריאות רבים כגון: אבנים בכליות, און גברי, אנגינה פקטוריס, אסטמה, אפטות, אי פוריות אצל נשים ועוד.


אגוזי לוז לא קלויים וללא מלח – ערכים תזונתיים לפי 100 גרם

התפלגות הערך הקלורי אנרגיה
פחמימות11%סה"כ קלוריות628
שומן81%קלוריות מפחמימות67.6
חלבון8%קלוריות משומן508
  קלוריות מחלבונים51.9
    
פחמימותחלבון וחומצות אמינו
סה"כ פחמימות16.7 גרםסה"כ חלבון15.0 גרם
סיבים תזונתיים9.7 גרםTryptophan193 מ"ג
עמילן0.5 גרםThreonine497 מ"ג
סוכר4.3 גרםIsoleucine545 מ"ג
סוכרוז – Sucrose4200 מ"גLeucine1063 מ"ג
גלוקוז – Glucose70.0 מ"גLysine420 מ"ג
פרוקטוז – Fructose70.0 מ"גMethionine221 מ"ג
לקטוז – Lactose0.0 מ"גCystine277 מ"ג
מלטוז – Maltose0.0 מ"גPhenylalanine663 מ"ג
גאלאקטוז – Galactose~Tyrosine362 מ"ג
  Valine701 מ"ג
שומן וחומצות שומןArginine2211 מ"ג
סה"כ שומן60.7 גרםHistidine432 מ"ג
שומן רווי4.5 גרםAlanine730 מ"ג
חד בלתי רווי45.7 גרםAspartic acid1679 מ"ג
רב בלתי רווי7.9 גרםGlutamic acid3710 מ"ג
כולסטרול0.0 מ"גGlycine724 מ"ג
  Proline561 מ"ג
ויטמיניםSerine735 מ"ג
ויטמין A20.0 יחב"לHydroxyproline~
רטינול – Retinol0.0 מק"ג  
Retinol Activity Equivalent1.0 מק"גמינרלים
אלפא-קרוטן3.0 מק"גסידן114 מ"ג
בטא-קרוטן11.0 מק"גברזל4.7 מ"ג
ויטמין C6.3 מ"גמגנזיום163 מ"ג
ויטמין D~זרחן290 מ"ג
ויטמין E15 מ"גאשלגן680 מ"ג
ויטמין B10.6 מ"גנתרן0.0 מ"ג
ויטמין B20.1 מ"גאבץ2.5 מ"ג
ויטמין B31.8 מ"גנחושת1.7 מ"ג
ויטמין B60.6 מ"גמנגן6.2 מ"ג
חומצה פולית0.0 מק"גסלניום2.4 מק"ג
ויטמין B120.0 מק"ג  
ויטמין B50.9 מ"גשונות
ויטמין K14.2 מק"גאלכוהול0.0 גרם
  מים5.3 גרם
~ מציין נתון חסר או לא קייםאפר2.3 גרם
 קפאין0.0 מ"ג

מטפלת בקליניקה פרטית מעל 20 שנים. מומחית בטיפול טבעי בדרכי עיכול במצבים כגון ריפלוקס, גסטריטיס, אולקוס ועוד. בוגרת בית הספר לרפואה משלימה קמפוס תל אביב בנטורופתיה. הרבליסטית מוסמכת (טיפול בצמחי מרפא). משך כ-10 שנים שימשה מרצה בכירה במכללת רידמן לרפואה משלימה וכן במגמת נטורופתיה בבית הספר לרפואה משלימה במכון וינגייט.

    מאמרים נוספים שיעניינו אותך: