-
אספרגוס מבושל – ערך תזונתי מפורט
אספרגוס עשיר בחלבון צמחי, מכיל סיבים תזונתיים, פיטוסטרולים, בטא קרוטן, סידן ופיטוכימיקלים. יתרונות בריאותיים של אספרגוס מבושל…
-
גזר טרי – ערך תזונתי מפורט
הגזר הוא ירק שורש בעל צבעים שונים. בישראל אנו מכירים את הגזר הכתום. צבעו הכתום מסגיר את…
-
זנגביל (ג'ינג'ר), שורש חי עם קליפה – ערך תזונתי מפורט
הזנגביל, או הג'ינג'ר, הוא שורש הנמצא בשימוש במטבח האסיאתי וחדר למטבח הישראלי דרך מאכלים סינים, תאילנדים ויפנים.…
-
רשימת צבעי מאכל וחומרים משמרים
חשוב להימנע מסוגי מזון המכילים תוספים מזיקים. לא כל תוסף מזון או צבע מאכל מזיק אולם מומלץ…
-
משמש טרי – ערך תזונתי מפורט
יתרונות בריאותיים של משמש טריהמשמש הוא פרי של עץ שמקורו בסין. הוא שייך למשפחת הנשירים כמו תפוח ואגס.…
-
בשר עוף, חזה מבושל – ערך תזונתי מפורט
יתרונות בריאותיים של בשר עוף, חזה מבושלחזה עוף מבושל מכיל כמות גבוהה של חלבונים ושומנים רוויים – יחדיו…
-
אבטיח טרי – ערך תזונתי – מידע מפורט
יתרונות בריאותיים של אבטיח טריפרי קיצי ועסיסי זה עשיר בויטמין C, בטא קרוטן, אשלגן וליקופן, מה שהופך אותו…
-
בצל יבש טרי – ערך תזונתי מפורט
יתרונות בריאותיים של בצל יבש טריהבצל הינו ירק מופלא. הוא עשיר בויטמיני B, באשלגן, סידן ומגנזיום. צבעו הלבן…
-
דובדבנים טריים – ערך תזונתי מפורט
יתרונות בריאותיים של דובדבנים טרייםהדובדבן הוא פרי שגדל על עץ שנפוץ בעיקר באסיה, אירופה ואמריקה. דובדבנים גדלים גם…
-
חילבה זרעים – ערך תזונתי מפורט
יתרונות בריאותיים של חילבה זרעיםחילבה הוא שם עממי לגרגרנית יוונית. זהו צמח שמשתמשים בזרעים שלו למאכל ובארצנו מכירים…
-
כרוב ירוק טרי – ערך תזונתי מפורט
יתרונות בריאותיים של כרוב ירוק טריכרוב הוא ירק ממשפחת המצליבים. למשפחה זו תכונות בריאותיות רבות. ניתן לאכול את…
-
אגוזי מקדמיה – קלויים עם מלח – ערך תזונתי מפורט
יתרונות בריאותיים של אגוזי מקדמיהאגוזי מקדמיה עשירים באשלגן, סידן ומגנזיום. ההרכב העיקר של אגוזי מקדמיה הינו שומן. בזמן…
-
בצל ירוק טרי – ערך תזונתי מפורט
יתרונות בריאותיים של בצל ירוק טריהבצל הירוק עשיר במיוחד בבטא קרוטן. בנוסף הבצל עשיר בסידן ואשלגן. עקב תכולה…
-
אבוקדו • ערך תזונתי מפורט • תרומה בריאותית
מקור האבוקדו הוא באמריקה – בעיקר מקסיקו ומדינות אחרות במרכז אמריקה. כיום האבוקדו גדל במדינות רבות בעולם…
-
בשר עוף, כנפיים צלויות – ערך תזונתי מפורט
יתרונות בריאותיים של בשר עוף, כנפיים צלויותכנפיים צלויות הם מאכל פופולרי בכל אירוע "על האש" אולם ההמלצה היא…
-
סויה, פולי סויה טריים – ערך תזונתי מפורט
יתרונות בריאותיים של פולי סויה טרייםהסויה היא קטניה שמקורה בסין וממנה מפיקים חלב סויה וטופו. הסויה מכילה כמות…
-
חיטה מלאה קמח – ערך תזונתי מפורט
יתרונות בריאותיים של חיטה מלאה קמחחיטה מלאה היא דגן מלא. בניגוד לקמח חיטה לבנה, המכילה את האנדוספרם בלבד…
-
חיטה נבוטה, נבט חיטה – ערך תזונתי
יתרונות בריאותיים של חיטה נבוטה, נבט חיטהנבט חיטה הוא הגרעין של החיטה המכיל את רוב הויטמינים והמינרלים בחיטה.…
-
סובין שיבולת שועל – ערך תזונתי מפורט
יתרונות בריאותיים של סובין שיבולת שועלסובין שיבולת שועל הוא קליפת הגרעין של הדגן שיבולת שועל, או כפי שמכנים…
-
כוסברה טריה עלים – ערך תזונתי מפורט
יתרונות בריאותיים של כוסברה טרייה עליםכוסברה היא השם הערבי לגד השדה, צמח תבלין שגדל בעיקר באגן הים התיכון.…
-
אגוז מקדמיה – לא קלוי וללא מלח – ערך תזונתי מפורט
יתרונות בריאותיים של אגוז מקדמיהאגוזי מקדמיה הם מקור מרוכז לאשלגן, מגנזיום וסידן. כמו כן הם עשירים בשומן מסוג…
-
זיתים ירוקים כבושים – ערך תזונתי מפורט
יתרונות בריאותיים של זיתים ירוקים כבושיםזיתים ירוקים גדלים על עץ הזית, עץ שגדל פרא באזור אגן הים התיכון…
-
סובין חיטה – ערך תזונתי מפורט
יתרונות בריאותיים של סובין חיטהסובין חיטה הוא קליפת הגרעין של החיטה. הקליפה של הגרעין מכילה כמות מרוכזת של…
-
טופו גולמי – ערך תזונתי מפורט
יתרונות בריאותיים של טופוהטופו הוא מזון המיוצר מחלב סויה העובר תהליך התמצקות על ידי חיידקים ידידותיים. תהליך זה…
-
חיטה דורום – ערך תזונתי מפורט
יתרונות בריאותיים של חיטה דורוםחיטת דורום היא חיטה הגדלה באגן הים התיכון והיא החיטה הקשה ביותר, לכן מתאימה…
-
אגוזי מלך – לא קלויים וללא מלח – ערך תזונתי מפורט
יתרונות בריאותיים של אגוזי מלך – לא קלויים וללא מלחאגוזי מלך מכילים בעיקר שומן מסוג חד בלתי רווי…
-
דג טונה, משומר בשמן – ערך תזונתי מפורט
יתרונות בריאותיים של דג טונה, משומר בשמןטונה הוא דג המאכל הנפוץ ביותר בעולם המערבי, האמריקאים מכנים אותו "העוף…
-
דג סול אפוי/צלוי – ערך תזונתי מפורט
יתרונות בריאותיים של דג סול אפוי/צלוידג סול, הנקרא גם פוטית, חי בקרקעית הים ומתחפר בחול. זהו דג דל…
-
ביצה קשה – ערך תזונתי מפורט
יתרונות בריאותיים של ביצה קשהביצה קשה מכילה בעיקר חלבון, שומן וויטמין A מסוג רטינול. הרטינול הוא סוג של…
-
אננס טרי – ערך תזונתי מפורט
תרונות בריאותיים של אננס טריאננס מכיל אשלגן, מגנזיום ועוד מינרלים חשובים. האננס מכיל גם כמות גבוהה של אנזימים…