פטל • תרומה בריאותית לדלקת בקיבה

פטל שייך למשפחת פירות היער לה שייכים אוכמניות ותותים.

משפחת פירות היער מצטיינת במיוחד בתכולת נוגדי חימצון חזקים.

נוגדי חימצון יעילים להפחתת דלקתיות כמו בדלקת בקיבה.

בנוסף לנוגדי החימצון פטל מכיל מגוון וויטמינים ומינרלים.

פטל גם עשיר בסיבים אשר תורמים גם הם למערכת העיכול.

פטל הוא מזון בריא במיוחד עשיר ברכיבים תזונתיים התורמים לשמירה כללית על הבריאות ומסייעים לטיפול במצבים שונים כדוגמת דלקת בקיבה, חיזוק חיסוני ועוד


סיוע בהחלמה של דלקת בקיבה

פטל עשיר ברכיבים בעלי תכונות אנטי דלקתיות חזקות.

יכולת זו של הפחתת דלקתיות חשובה כחלק מטיפול בדלקת בקיבה.

הסברה היא שפטל מסייע בפעילות זו ע"י חסימת COX-2

זהו אנזים האחראי ליצירת דלקת וכאב בגוף.

היכולת של הפטל להפחית תהליכים אלו משמעותית בהפחתת דלקתיות.

פטל מכיל רכיבים נוגדי דלקת אשר חשובים לסיוע בתהליך שיקום ריריות הקיבה וריפוי הדלקת.


פטל עשיר בנוגדי חמצון רבי עוצמה

נוגדי חמצון הם רכיבים המסייעים לתאים להילחם ברדיקלים חופשיים.

בנוסף נוגדי חימצון תורמים להפחתת החמצון הנוצר עקב הרדיקלים.

פטל מכיל תרכובות נוגדות חמצון כגון ויטמין C, קוורצטין וחומצה אלגית.

צריכה קבועה של נוגדי חימצון עשוייה לסייע במניעת מחלות כרוניות.

חומצה אלגית נמצאה כמסייעת לתיקון DNA פגום.

תכונות אלו חשובות במיוחד בתהליכי ריפוי של דלקת בקיבה.


מקור מצוין לוויטמין C

פטל מכיל כמויות גבוהות של ויטמין C.

כוס פטל מכיל כחצי מכמות ויטמין C המומלצת ליום.

ויטמין C חשוב לתהליכים רבים בגוף במיוחד למערכת החיסון.

תפקוד תקין של מערכת החיסון מגן עלינו בפני מחלות ומסייע בהחלמה.

תכונה זו חשובה לריפוי מצבים דלקתיים כגון דלקת בקיבה, גסטריטיס.


פטל ותרומתו לטיפול בדלקת בקיבה - גסטריטיס

פטל – תרומה בריאותית כללית

מסייע לטיפול בדלקת בקיבה
בעל פעילות אנטי דלקתית
מסייע בהגנה על כלי דם
עשיר בחומצה פולית
בעל ריכוז גבוה של נוגדי חימצון
מסייע בהאטת תהליכי הזדקנות
תורם לשמירה על הלב
טוב להרזיה בריאה
עשיר בוויטמינים ומינרלים
מצוין לתקינות מערכת העיכול


מקור מצוין לסיבים תזונתיים

פטל אדום מכיל גם כמויות גבוהות של סיבים תזונתיים.

סיבים תזונתיים חשובים מאוד לבריאות מערכת העיכול.

הם מסייעים לספיגה מאוזנת יותר של סוכר בדם.

סיבים תורמים לאיזון פלורת המעי וליציאות סדירות.


אפשר לרפא דלקת בקיבה!

לילך נהרי, נטורופתית מוסמכת, מומחית לבעיות עיכול

איך לאכול פטל?

ניתן לאכול פטל בצורתו הטבעית בעונת הקיץ סתיו.

כמו כן אפשר להקפיאו ולהשתמש בו לאורך כל השנה.

פטל קפוא מצוין כתוספת לשייקים, סלטי פירות ועוד.


מיץ פטל טוב לבריאות?

הפטל מוכר במיוחד עקב המיץ הנפוץ בטעמו.

אולם מיץ פטל הוא משקה מזיק עתיר סוכר.

כמה שניתן ההמלצה היא להמנע ממיץ זה.


מחקרים

פעילות אנטי דלקתית

מחקר העוסק בפעילות נוגדת חמצון, אנטי דלקתית של רכיבים עשירים בפנולים ואנתוציאנינים מפירות ומיץ פטל פולנה (Rubus idaeus L.)

פעילות מאזנת סוכר ודלקתיות

מחקר העוסק ביכולת של הפטל לאזן רמות סוכר בדם ודלקת חריפה וכרונית.


מטפלת בקליניקה פרטית מעל 20 שנים. מומחית בטיפול טבעי בדרכי עיכול במצבים כגון ריפלוקס, גסטריטיס, אולקוס ועוד. בוגרת בית הספר לרפואה משלימה קמפוס תל אביב בנטורופתיה. הרבליסטית מוסמכת (טיפול בצמחי מרפא). משך כ-10 שנים שימשה מרצה בכירה במכללת רידמן לרפואה משלימה וכן במגמת נטורופתיה בבית הספר לרפואה משלימה במכון וינגייט.

    מאמרים נוספים שיעניינו אותך: