בשר עוף, כבד מטוגן  – ערך תזונתי מפורט

יתרונות בריאותיים של בשר עוף, כבד מטוגן
כבד עוף נחשב למאכל המיועד לאלו הסובלים מאנמיה וחוסר בויטמין B12. אולם בשר זה מכיל גם כמויות גבוהות מאוד של כולסטרול ושל שומן רווי וחלבונים. בנוסף טיגון הכבד מוסיף לו חומרים מזיקים נוספים. במאזן הכללי ההמלצה היא להשתדל לצרוך כמויות נמוכות של כבד כמה שאפשר.


בשר עוף, כבד מטוגן – ערכים תזונתיים לפי 100 גרם

התפלגות הערך הקלורי אנרגיה
פחמימות2%סה"כ קלוריות172
שומן34%קלוריות מפחמימות3.9
חלבון64%קלוריות משומן58.0
  קלוריות מחלבונים110
    
פחמימותחלבון וחומצות אמינו
סה"כ פחמימות1.1 גרםסה"כ חלבון25.8 גרם
סיבים תזונתיים0.0 גרםTryptophan261 מ"ג
עמילן~Threonine1076 מ"ג
סוכר0.0 גרםIsoleucine1206 מ"ג
סוכרוז – Sucrose0.0 מ"גLeucine2243 מ"ג
גלוקוז – Glucose0.0 מ"גLysine1976 מ"ג
פרוקטוז – Fructose0.0 מ"גMethionine641 מ"ג
לקטוז – Lactose0.0 מ"גCystine404 מ"ג
מלטוז – Maltose0.0 מ"גPhenylalanine1223 מ"ג
גאלאקטוז – Galactose0.0 מ"גTyrosine969 מ"ג
  Valine1481 מ"ג
שומן וחומצות שומןArginine1622 מ"ג
סה"כ שומן6.4 גרםHistidine752 מ"ג
שומן רווי2.0 גרםAlanine1473 מ"ג
חד בלתי רווי1.4 גרםAspartic acid2363 מ"ג
רב בלתי רווי1.3 גרםGlutamic acid3105 מ"ג
  Glycine1260 מ"ג
סטרול Proline1077 מ"ג
כולסטרול564 מ"גSerine1090 מ"ג
פיטוסטרול~Hydroxyproline~
Campesterol~  
Stigmasterol~  
Beta-sitosterol~  
ויטמינים  
ויטמין A14380 יחב"ל  
רטינול – Retinol4293 מק"ג  
Retinol Activity Equivalent4293 מק"גמינרלים
אלפא-קרוטן11.0 מק"גסידן10.0 מ"ג
בטא-קרוטן31.0 מק"גברזל12.9 מ"ג
לייקופן25.0 מק"גמגנזיום27.0 מ"ג
Lutein+Zeaxanthin79.0 מק"גזרחן442 מ"ג
ויטמין C2.7 מ"גאשלגן315 מ"ג
ויטמין D~נתרן92.0 מ"ג
ויטמין E0.8 מ"גאבץ4.0 מ"ג
ויטמין B10.3 מ"גנחושת0.5 מ"ג
ויטמין B22.3 מ"גמנגן0.4 מ"ג
ויטמין B313.9 מ"גסלניום88.2 מק"ג
ויטמין B60.8 מ"ג  
חומצה פולית0.0 מק"ג  
ויטמין B1221.1 מק"ג  
ויטמין B58.3 מ"גשונות
ויטמין K0.0 מק"גאלכוהול0.0 גרם
  מים65.2 גרם
~ מציין נתון חסר או לא קייםאפר1.5 גרם
 קפאין0.0 מ"ג

מטפלת בקליניקה פרטית מעל 20 שנים. מומחית בטיפול טבעי בדרכי עיכול במצבים כגון ריפלוקס, גסטריטיס, אולקוס ועוד. בוגרת בית הספר לרפואה משלימה קמפוס תל אביב בנטורופתיה. הרבליסטית מוסמכת (טיפול בצמחי מרפא). משך כ-10 שנים שימשה מרצה בכירה במכללת רידמן לרפואה משלימה וכן במגמת נטורופתיה בבית הספר לרפואה משלימה במכון וינגייט.

    מאמרים נוספים שיעניינו אותך: