פפאיה • תרומה בריאותית למערכת העיכול

ניווט מהיר

הפפאיה היא פרי של עשב הגדל באזורים בעלי אקלים טרופי.

כשהפרי בשל צבעו כתום, טעמו מתקתק והוא זמין לאכילה.

במטבחים רבים משתמשים גם בפרי הבוסר הירוק.

יתרונה הגדול של הפפאיה הוא בכמות המרוכזת של הקרטנואידים שהינם פיטוכימיקלים, נוגדי חימצון רבי עוצמה.

פפאיה היא מקור טוב מאוד לבטא קרוטן וויטמין C, שניהם נוגדי חימצון חזקים.

הפפאיה עשויה לסייע בחיזוק מערכת החיסון, מניעת טרשת עורקים, איזון לחץ דם, הגברת אנרגיה ועוד.

גם לזרעי הפפאיה יתרונות בריאותיים, הם מכילים חומרים נוגדי חימצון ובעלי פעילות קוטלת תולעי מעיים.


פפאיה - יתרונות בריאותיים

כיצד פפאיה עשויה לתרום לבריאותך

• מסייעת בקטילת תולעי מעיים

• תורמת לחיזוק מערכת החיסון

• עוזרת בשיפור הראייה

• בעלת פעילות אנטי דלקתית

• תורמת להעלאת רמת אנרגיה

• בעלת פעילות אנטי אלרגית

• תורמת לחיזוק העצמות

• מסייעת באיזון לחץ דם

• טובה למניעת מחלות לב וכלי דם

• עשירה בנוגדי חימצון חזקים


אנזים הפפאין

המיץ החלבי של הפפאיה מכיל אנזים בשם פפאין המסייע בפירוק חלבונים.

בתחום הבישול השתמשו בפפאין לריכוך בשר ובתעשיית התרופות להכנת תרופות לבעיות מערכת העיכול.


מגיע לך להרגיש טוב!

לילך נהרי, נטורופתית מוסמכת, מומחית לבעיות עיכול

מטפלת בקליניקה פרטית מעל 20 שנים. מומחית בטיפול טבעי בדרכי עיכול במצבים כגון ריפלוקס, גסטריטיס, אולקוס ועוד. בוגרת בית הספר לרפואה משלימה קמפוס תל אביב בנטורופתיה. הרבליסטית מוסמכת (טיפול בצמחי מרפא). משך כ-10 שנים שימשה מרצה בכירה במכללת רידמן לרפואה משלימה וכן במגמת נטורופתיה בבית הספר לרפואה משלימה במכון וינגייט.

    מאמרים נוספים שיעניינו אותך: