מאת:
שיתוף המאמר
ניווט מהיר
יתרונות בריאותיים של זיתים שחורים כבושים
השימוש בזיתים למאכל ידוע עוד לפני אלפי שנים, הא מוזכר בתנ"ך וחפירות ארכיאולוגיות מראות כי הופק מהזיתים שמן לפני אלפי שנים. את הזיתים אי אפשר לאכול ישר מהעץ, אך ניתן לכבוש אותם, כלומר, להשרות את הזיתים במלח, מים ותבלינים. הזיתים מכילים בעיקר שומן מסוג חד בלתי רווי. הזיתים מכילים פוליפנולים, פיטוכימיקלים נוגדי חימצון רבי עוצמה המורידים תהליכי דלקת. לכן מומלץ לאכול זיתים במצבים של יתר לחץ דם, סוכרת סוג 2, כבד שומני, כולסטרול גבוה ועוד.
זיתים שחורים כבושים – ערכים תזונתיים לפי 100 גרם
התפלגות הערך הקלורי | אנרגיה | ||||
פחמימות | 20% | סה"כ קלוריות | 115 | ||
שומן | 78% | קלוריות מפחמימות | 22.8 | ||
חלבון | 2% | קלוריות משומן | 89.4 | ||
קלוריות מחלבונים | 2.8 | ||||
קלוריות מאלכוהול | 0 | ||||
פחמימות | חלבון וחומצות אמינו | ||||
סה"כ פחמימות | 6.3 גרם | סה"כ חלבון | 0.8 גרם | ||
סיבים תזונתיים | 3.2 גרם | Tryptophan | ~ | ||
עמילן | 0.0 גרם | Threonine | 26.0 מ"ג | ||
סוכר | 0.0 גרם | Isoleucine | 31.0 מ"ג | ||
סוכרוז – Sucrose | 0.0 גרם | Leucine | 50.0 מ"ג | ||
גלוקוז – Glucose | 0.0 גרם | Lysine | 32.0 מ"ג | ||
פרוקטוז – Fructose | 0.0 גרם | Methionine | 12.0 מ"ג | ||
לקטוז – Lactose | 0.0 גרם | Cystine | ~ | ||
מלטוז – Maltose | 0.0 גרם | Phenylalanine | 29.0 מ"ג | ||
גאלאקטוז – Galactose | 0.0 גרם | Tyrosine | 23.0 מ"ג | ||
Valine | 38.0 מ"ג | ||||
שומן וחומצות שומן | Arginine | 67.0 מ"ג | |||
סה"כ שומן | 10.7 גרם | Histidine | 23.0 מ"ג | ||
שומן רווי | 1.4 גרם | Alanine | 43.0 מ"ג | ||
חד בלתי רווי | 7.9 גרם | Aspartic acid | 92.0 מ"ג | ||
רב בלתי רווי | 0.9 גרם | Glutamic acid | 93.0 מ"ג | ||
אומגה 3 | 64.0 מ"ג | Glycine | 49.0 מ"ג | ||
אומגה 6 | 847 מ"ג | Proline | 40.0 מ"ג | ||
סטרול | Serine | 31.0 מ"ג | |||
כולסטרול | 0.0 מ"ג | Hydroxyproline | ~ | ||
פיטוסטרול | ~ | ||||
Campesterol | ~ | ||||
Stigmasterol | ~ | ||||
Beta-sitosterol | ~ | ||||
ויטמינים | |||||
ויטמין A | 403 יחב"ל | ||||
רטינול – Retinol | 0.0 מק"ג | ||||
Retinol Activity Equivalent | 20.0 מק"ג | מינרלים | |||
אלפא-קרוטן | 0.0 מק"ג | סידן | 88.0 מ"ג | ||
בטא-קרוטן | 237 מק"ג | ברזל | 3.3 מ"ג | ||
לייקופן | 0.0 מק"ג | מגנזיום | 4.0 מ"ג | ||
Lutein+Zeaxanthin | 510 מק"ג | זרחן | 3.0 מ"ג | ||
ויטמין C | 0.9 מ"ג | אשלגן | 8.0 מ"ג | ||
ויטמין D | ~ | נתרן | 872 מ"ג | ||
ויטמין E | 1.7 מ"ג | אבץ | 0.2 מ"ג | ||
ויטמין B1 | 0.0 מ"ג | נחושת | 0.3 מ"ג | ||
ויטמין B2 | 0.0 מ"ג | מנגן | 0.0 מ"ג | ||
ויטמין B3 | 0.2 מ"ג | סלניום | 0.9 מק"ג | ||
ויטמין B6 | 0.0 מ"ג | פלואוריד | ~ | ||
חומצה פולית | 0.0 מ"ג | ||||
ויטמין B12 | 0.0 מק"ג | ||||
ויטמין B5 | 0.0 מ"ג | שונות | |||
ויטמין K | 1.4 מק"ג | אלכוהול | 0.0 גרם | ||
מים | 80.0 גרם | ||||
~ מציין נתון חסר או לא קיים | אפר | 2.2 גרם | |||
קפאין | 0.0 מ"ג |
אודות לילך נהרי ND | נטורופתית מוסמכת
מטפלת בקליניקה פרטית מעל 20 שנים. מומחית בטיפול טבעי בדרכי עיכול במצבים כגון ריפלוקס, גסטריטיס, אולקוס ועוד. בוגרת בית הספר לרפואה משלימה קמפוס תל אביב בנטורופתיה. הרבליסטית מוסמכת (טיפול בצמחי מרפא). משך כ-10 שנים שימשה מרצה בכירה במכללת רידמן לרפואה משלימה וכן במגמת נטורופתיה בבית הספר לרפואה משלימה במכון וינגייט.
התחילו בתהליך ההחלמה
השאירו הודעה ונחזור אליכם