מאת:
שיתוף המאמר
ניווט מהיר
בננה היא פרי מוכר ונפוץ ותרומתה לבריאות היא מגוונת.
הבננה עשירה במיוחד באשלגן, מינרל חשוב לשמירה על לחץ דם תקין ושמירה על הלב.
היא עשירה בסיבים וויטמינים מקבוצה B , מספקת אנרגיה ומשפרת את מצב הרוח.
הבננה טובה להסדרת תהליכי עיכול שונים כגון גסטריטיס, עצירות, הרזיה וכו'.
העונה האידאלית לבננה היא בחורף – מומלץ לאכול אותה כשהיא בשלה
סיוע לטיפול בעצירות
בננה עשירה מאוד בסיבים תזונתיים – בעלי תרומה משמעותי לעיכול תקין.
סיבים תזונתיים ידועים ביכולתם לשפר תהליכי עיכול ולסייע ביציאות תקינות.
בננה לא בשלה מכילה עמילנים עמידים – סוג סיבים שמהווה למעשה פרה-ביוטיקה.
סיבים אלו מגיעים למעי הגס ושם הם הופכים לחיידקים טובים – פרוביוטיקה.
בנוסף, בננה מכילה פקטין אשר עוזר לריכוך הצואה ובכך מסייע לטיפול בעצירות.
עשירה בנוגדי חימצון
כמו שאר הפירות והירקות גם בננה עשירה בנוגדי חימצון חזקים.
נוגדי חימצון מוכרים ביכולתם לסייע בתהליכים חשובים בגוף.
הם מונעים פגיעה ונזק תאי על ידי רדיקלים חופשיים.
עם זאת, הם גם תורמים לפעילות אנטי דלקתית משמעותית.

כיצד עשויה בננה לתרום לבריאות
משפרת תהליכי עיכול
מסייעת בהרגעה
טובה להגברת אנרגיה ומרץ
מסייעת בעצירות
טובה למצבי אנמיה
עשוייה לשפר תפקודים קוגנטיביים
תורמת לאיזון לחץ דם גבוה
מסייעת בחיזוק כללי
תורמת לשמירה על בריאות הלב
עשירה בנוגדי חימצון
נתונים מעניינים נוספים על בננה
ישנם למעלה מ-1000 זני בננות בעולם והיא נאכלת בכמויות גבוהות מפירות רבים יחדיו.
מה עושה את הבננה לפרי כה פופולרי? שילוב של טעם ובריאות!
בננה מכילה רק כ-100 קלוריות לפרי ממוצע והיא מתוקה וטעימה.
היא מכילה כמויות גבוהות של אשלגן ומגנזיום (קראו בהמשך בהרחבה).
מינרלים אלו טובים מאוד לאיזון לחץ דם גבוה.
בננה גם עשירה בוויטמיני B אשר עשויים לסייע להגברת מצב רוח ולהרגעה.

פצצת אנרגיה צהובה
לפני שנים שווקה הבננה תחת הסיסמא "פצצת אנרגיה צהובה".
האמת שיש הרבה מאחורי האמירה הזו.
בננה היא פרי מצוין לאספקת אנרגיה זמינה היא קלה לעיכול.
היא מתפרקת בצורה איטית לאורך זמן ובכך שומרת על רמות סוכר מאוזנות.
מזון לספורטאים
טניסאים רבים דואגים לאכול בננה במהלך המשחק – הסיבה כי בננה מספקת אנרגיה זמינה לאורך זמן – בעיקר בגלל הסיבים השומרים על רמות סוכר מאוזנות בדם.
זה לא רקוב זה דבש
אמירה זו קשורה יותר מכל לבשלות הבננה ומכאן להשפעה שלה על עיכול תקין.
מתי הכי טוב לאכול בננה? האמת שכמו כל פרי, גם בננה אמורה להיאכל כשהיא בשלה במלואה.
בננה בשלה כשהיא רכה, קליפתה צהובה ומתחילים להופיע עליה נקודות שחורות.
יש טענות כי בננה לא בשלה עלולה לגרום לנזק יותר מתועלת – במיוחד למערכת העיכול.
אנשים אחרים אוהבים לאוכל בננה כשהיא בשלה מאוד על גבול המעוך/רקוב.
כנראה בנקודת זמן זו הומצאה האימרה " זה לא רקוב זה דבש".
ככל שבננה מבשילה יותר היא הופכת למתוקה ורכה יותר וקלה יותר לעיכול.
מחקרים
תרומתם של סיבים תזונתיים לבריאות
השפעות בריאותיות של עיסת בננות
בננה טרייה – ערכים תזונתיים לפי 100 גרם
התפלגות הערך הקלורי | אנרגיה | ||||
פחמימות | 93% | סה"כ קלוריות | 89.0 | ||
שומן | 3% | קלוריות מפחמימות | 82.6 | ||
חלבון | 4% | קלוריות משומן | 2.8 | ||
קלוריות מחלבונים | 3.7 | ||||
פחמימות | חלבון וחומצות אמינו | ||||
סה"כ פחמימות | 22.8 גרם | סה"כ חלבון | 1.1 גרם | ||
סיבים תזונתיים | 2.6 גרם | Tryptophan | 9.0 מ"ג | ||
עמילן | 5.4 גרם | Threonine | 28.0 מ"ג | ||
סוכר | 12.2 גרם | Isoleucine | 28.0 מ"ג | ||
סוכרוז – Sucrose | 2390 מ"ג | Leucine | 68.0 מ"ג | ||
גלוקוז – Glucose | 4979 מ"ג | Lysine | 50.0 מ"ג | ||
פרוקטוז – Fructose | 4850 מ"ג | Methionine | 8.0 מ"ג | ||
לקטוז – Lactose | 0.0 מ"ג | Cystine | 9.0 מ"ג | ||
מלטוז – Maltose | 10.0 מ"ג | Phenylalanine | 49.0 מ"ג | ||
גאלאקטוז – Galactose | 0.0 מ"ג | Tyrosine | 9.0 מ"ג | ||
Valine | 47.0 מ"ג | ||||
שומן וחומצות שומן | Arginine | 49.0 מ"ג | |||
סה"כ שומן | 0.3 גרם | Histidine | 77.0 מ"ג | ||
שומן רווי | 0.1 גרם | Alanine | 40.0 מ"ג | ||
חד בלתי רווי | 0.0 גרם | Aspartic acid | 124 מ"ג | ||
רב בלתי רווי | 0.1 גרם | Glutamic acid | 152 מ"ג | ||
Glycine | 38.0 מ"ג | ||||
סטרול | Proline | 28.0 מ"ג | |||
כולסטרול | 0.0 מ"ג | Serine | 40.0 מ"ג | ||
פיטוסטרול | 16.0 מ"ג | Hydroxyproline | ~ | ||
Campesterol | ~ | ||||
Stigmasterol | ~ | ||||
Beta-sitosterol | ~ | ||||
ויטמינים | |||||
ויטמין A | 64.0 יחב"ל | ||||
רטינול – Retinol | 0.0 מק"ג | ||||
Retinol Activity Equivalent | 3.0 מק"ג | מינרלים | |||
אלפא-קרוטן | 25.0 מק"ג | סידן | 5.0 מ"ג | ||
בטא-קרוטן | 26.0 מק"ג | ברזל | 0.3 מ"ג | ||
לייקופן | 0.0 מק"ג | מגנזיום | 27.0 מ"ג | ||
Lutein+Zeaxanthin | 22.0 מק"ג | זרחן | 22.0 מ"ג | ||
ויטמין C | 8.7 מ"ג | אשלגן | 358 מ"ג | ||
ויטמין D | ~ | נתרן | 1.0 מ"ג | ||
ויטמין E | 0.1 מ"ג | אבץ | 0.2 מ"ג | ||
ויטמין B1 | 0.0 מ"ג | נחושת | 0.1 מ"ג | ||
ויטמין B2 | 0.1 מ"ג | מנגן | 0.3 מ"ג | ||
ויטמין B3 | 0.7 מ"ג | סלניום | 1.0 מק"ג | ||
ויטמין B6 | 0.4 מ"ג | ||||
חומצה פולית | 0.0 מק"ג | ||||
ויטמין B12 | 0.0 מק"ג | ||||
ויטמין B5 | 0.3 מ"ג | שונות | |||
ויטמין K | 0.5 מק"ג | אלכוהול | 0.0 גרם | ||
מים | 74.9 גרם | ||||
~ מציין נתון חסר או לא קיים | אפר | 0.8 גרם | |||
קפאין | 0.0 מ"ג |
מגיע לך להרגיש טוב!
שיטת טיפול ייחודית
תוך התייחסות מקיפה,
מקצועית ואישית.
התקשרו לעוד מידע
וקביעת תור

אודות לילך נהרי ND | נטורופתית מוסמכת
מטפלת בקליניקה פרטית מעל 20 שנים. מומחית בטיפול טבעי בדרכי עיכול במצבים כגון ריפלוקס, גסטריטיס, אולקוס ועוד. בוגרת בית הספר לרפואה משלימה קמפוס תל אביב בנטורופתיה. הרבליסטית מוסמכת (טיפול בצמחי מרפא). משך כ-10 שנים שימשה מרצה בכירה במכללת רידמן לרפואה משלימה וכן במגמת נטורופתיה בבית הספר לרפואה משלימה במכון וינגייט.
התחילו בתהליך ההחלמה
השאירו הודעה ונחזור אליכם