אבטיח - 10 יתרונות בריאותיים
האבטיח הוא פרי קיץ מוכר, טעים ועסיסי ולמרות המיתוס הנפוץ - הוא לא רק מים וסוכר ולמעשה הוא מכיל רק כ-30 קלוריות למאה גרם. בנוסף לתכולת המים הגבוהה שבו, האבטיח מכיל גם רכיבים תזונתיים חשובים והוא תורם למצבי בריאות מגוונים. כמו העגבנייה, גם הוא מכיל נוגד פיטוכימיקל בשם לייקופן. חומר זה מוכר כאחד מנוגדי החימצון החזקים, אשר עשוי לסייע בשמירה מפני נזקי שמש, האטת תהליכי הזדקנות, שמירה על בלוטת הערמונית ועוד. שילוב המינרלים והוויטמינים, עם תכולת המים הגבוהה - הופך אותולמאכל מושלם לקיץ ומעולה בכל תהליך הרזיה או דיאטה וזאת בעיקר על ידי סיוע לשיפור חילוף החומרים בגוף. לאבטיח גם יכולת לשפר פעולות עיכול כלליות בגוף ובאופן ספציפי גם לעזור למצבי עצירות, מצבי עיכול נוספים כמו גסטריטיס. בנוסף, לפרי הקיץ המרענן הזה תכונה חשובה נוספת והיא ניקוי רעלים משופר מהגוף. גם לקליפת האבטיח יש שימושים רפואיים והיא עשוייה לסייע לטיפול בפטריות עור שונות.
כיצד עשוי אבטיח לתרום לבריאותך
• מסייע בהפחתת כולסטרול גבוה
• טוב לניקוי רעלים מהגוף
• תורם לשמירה על הכבד
• מאיץ תהליכי חילוף חומרים
• תורם להרזיה בריאה
• מסייע באיזון לחץ דם גבוה
• תורם למניעת הקאות ובחילות
• מסייע בהפחתת בצקות
• מנקה את הכליות
• מטפל בפטריות עור - קליפה
הגנה מהשמש
האבטיח מכיל פיגמנט בשם לייקופן. זהו נוגד חימצון המצוי במזונות האדומים. הלייקופן מסייע בשמירה והגנה על העור מפני נזקי הקרינה של השמש וכן הוא מסייע בהאטת תהליכי הזדקנות על ידי מלחמה בהרס תאים.