אבוקדו - ערך תזונתי - מידע מפורט
יתרונות בריאותיים של אבוקדו
פרי מיוחד זה עשיר בשומן חד בלתי רווי, אשלגן, מגנזיום ובטא קרוטן. האבוקדו הינו מקור טוב גם לויטמין E ולסיבים תזונתיים. האבוקדו מומלץ מאוד למצבי בריאות כגון: און גברי, אקנה, הריון, אי פוריות, דיסמנוראה, היפוגליקמיה, כאבי ראש ועוד.
אבוקדו - ערכים תזונתיים לפי 100 גרם
התפלגות הערך הקלורי | אנרגיה | ||||
19% | סה"כ קלוריות | 160 | |||
77% | קלוריות מפחמימות | 30.6 | |||
4% | קלוריות משומן | 123 | |||
קלוריות מחלבונים | 6.7 | ||||
פחמימות | חלבון וחומצות אמינו | ||||
8.5 גרם | 2.0 גרם | ||||
6.7 גרם | 25.0 מ"ג | ||||
עמילן | 0.1 גרם | 73.0 מ"ג | |||
0.7 גרם | 84.0 מ"ג | ||||
סוכרוז - Sucrose | 60 מ"ג | 143.0 מ"ג | |||
גלוקוז - Glucose | 370 מ"ג | 132.0 מ"ג | |||
פרוקטוז - Fructose | 120 מ"ג | 38.0 מ"ג | |||
לקטוז - Lactose | 0.0 מ"ג | Cystine | 27.0 מ"ג | ||
מלטוז - Maltose | 0.0 מ"ג | 232.0 מ"ג | |||
גאלאקטוז - Galactose | 100 מ"ג | 49.0 מ"ג | |||
107.0 מ"ג | |||||
שומן וחומצות שומן | 88.0 מ"ג | ||||
14.7 גרם | 49.0 מ"ג | ||||
2.1 גרם | 109.0 מ"ג | ||||
חד בלתי רווי | 9.8 גרם | 236.0 מ"ג | |||
רב בלתי רווי | 1.8 גרם | Glutamic acid | 287.0 מ"ג | ||
0.0 מ"ג | 104.0 מ"ג | ||||
| 98.0 מ"ג | ||||
ויטמינים | 114.0 מ"ג | ||||
146 יחב"ל | Hydroxyproline | ~ | |||
רטינול - Retinol | 0.0 מק"ג | ||||
Retinol Activity Equivalent | 7.0 מק"ג | מינרלים | |||
אלפא-קרוטן | 24.0 מק"ג | 12.0 מ"ג | |||
בטא-קרוטן | 62.0 מק"ג | 0.5 מ"ג | |||
10.1 מ"ג | 29.0 מ"ג | ||||
~ | 52.0 מ"ג | ||||
2.1 מ"ג | 485 מ"ג | ||||
0.1 מ"ג | 7.0 מ"ג | ||||
0.1 מ"ג | 0.6 מ"ג | ||||
1.7 מ"ג | 0.2 מ"ג | ||||
0.3 מ"ג | 0.1 מ"ג | ||||
0.0 מק"ג | 0.4 מק"ג | ||||
0.0 מק"ג | |||||
1.4 מ"ג | שונות | ||||
21.0 מק"ג | 0.0 גרם | ||||
73.2 גרם | |||||
~ מציין נתון חסר או לא קיים | 1.6 גרם | ||||
0.0 מ"ג |