מאת:
ניווט מהיר
הפפאיה היא פרי של עשב הגדל באזורים בעלי אקלים טרופי. היא התאקלמה היטב בישראל וניתן לגדלה בקלות בכל חצר או גינה.
כשפרי הפפאיה בשל צבעו כתום, טעמו מתקתק והוא זמין לאכילה. במטבחים רבים משתמשים גם בפרי הבוסר הירוק.
יתרונה הגדול של הפפאיה הוא בכמות המרוכזת של הקרטנואידים שהינם פיטוכימיקלים, נוגדי חימצון רבי עוצמה.
פפאיה היא מקור טוב גם לבטא קרוטן וויטמין C, גם שניהם נוגדי חימצון חזקים.
היא קלה לעיכול, מגבירה פעילות אנטי דלקתית, מפחיתה נזקי חימצון – כל אלו הופכים את הפפאיה למזון אידאלי כחלק מטיפול טבעי בדלקת בקיבה.
אבל לא רק לעיכול היא מסייעת, פפאיה עשויה לתרום רבות לאיזון מערכת החיסון, הגברת אנרגיה ומניעת מחלות שונות.
אנזים הפפאין
המיץ החלבי של הפפאיה מכיל אנזים בשם פפאין המסייע בפירוק חלבונים. בתחום הבישול השתמשו בפפאין לריכוך בשר ובתעשיית התרופות להכנת תרופות לבעיות מערכת העיכול.
פפאיה ותרומתה לטיפול בדלקת בקיבה
גסטריטיס מאופיינת בתהליך דלקתי המתפתח על רירית דופן הקיבה, לרוב עקב זיהום חיידקי.
דלקת היא תגובה טבעית של מערכת החיסון התוקפת את המזהם. אולם כאשר הדלת הופכת כרונית – היא בעייתית.
פפאיה מכילה רכיבים נוגדי דלקת רבי עוצמה והיא מאוד קלה לעיכול.
ניתן להכין ממנה שייקים בריאים מרוכזים בוויטמינים לתמיכה במערכת החיסון ובכך זירוז תהליך ההחלמה של רירית הקיבה.
פעילות אנטי חימצונית
הרכב נוגדי החימצון המגוון בפפאיה הכולל ליקופן, קוורצטין, פפאין וקאמפפרול מסייע לנטרל רדיקלים חופשיים הנוצרים כחלק מתהליכים מטבוליים שונים.
מחקר מעניין מצא כי פפאיה מותססת בעלת תרומה חיובית להפחתת עקה חימצונית אצל מבוגרים הסובלים מבעיות מטבוליות כגון סוכרת ומחלות כבד.
תכונות אלו הופכות אותה למזון חשוב כחלק מטיפול טבעי בכבד שומני בפרט ותמיכה בתפקודי כבד בכלל.

פפאיה יתרונות בריאותיים
• טובה לטיפול בדלקת בקיבה
• תורמת לחיזוק מערכת החיסון
• מסייעת לאיזון פלורת המעי
• בעלת פעילות אנטי דלקתית
• תורמת להגברת אנרגיה
• בעלת פעילות אנטי אלרגית
• תורמת להסדרת עיכול
• מסייעת במניעת עצירות
• טובה לטיפול במעי רגיז
• עשירה בנוגדי חימצון חזקים
אנזים הפפאין ושיפור עיכול
פפאיה מכילה אנזים הקרוי פפאין. זהו אנזים המסוגל לסייע בפירוק חלבונים בגוף. ברפואה עממית עושים שימוש בפפאיה מזה מאות שנים לטיפול בעצירות וטיפול טבעי במעי רגיז.
פפאיה מותססת מכילה חיידקים פרוביוטיים וצריכה קבועה שלה תורמת לאיזון פלורת המעי ולבריאות המעי.
חיידקים פרוביוטיים קושרים גם לחיזוק התגובה החיסונית החשובה במציב החלמה מדלקות בדרכי עיכול.
מחקרים
פפאיה ותרומתה בהפחתת עקה חימצונית
פפאיה מותססת וכיצד מסייעת לבריאות העיכול
אודות לילך נהרי ND
נטורופתית והרבליסטית מוסמכת. מטפלת בקליניקה פרטית מעל 20 שנים. מומחית בטיפול טבעי בדרכי עיכול במצבים כגון ריפלוקס, גסטריטיס, אולקוס ועוד. משך כ-10 שנים שימשה מרצה בכירה במכללת רידמן ובמכון וינגייט.