בשר עוף, חזה מבושל  – ערך תזונתי מפורט

יתרונות בריאותיים של בשר עוף, חזה מבושל
חזה עוף מבושל מכיל כמות גבוהה של חלבונים ושומנים רוויים – יחדיו הם מהווים את כלל הקלוריות. בחזה עוף מבושל כמות גבוהה של ויטמין B3 אשר מוכר כויטמין היכול לסייע באיזון מערכת העצבים. יחד עם זאת הבשר מכיל כמות גבוהה של כולסטרול ולכן מומלץ לצמצם את הצריכה שלו כמה שאפשר.


בשר עוף, חזה מבושל – ערכים תזונתיים לפי 100 גרם

התפלגות הערך הקלורי אנרגיה
פחמימות0%סה"כ קלוריות184
שומן36%קלוריות מפחמימות0.0
חלבון64%קלוריות משומן77
  קלוריות מחלבונים117
    
פחמימותחלבון וחומצות אמינו
סה"כ פחמימות0.0 גרםסה"כ חלבון27.4 גרם
סיבים תזונתיים0.0 גרםTryptophan312 מ"ג
עמילן0.0 גרםThreonine1143 מ"ג
סוכר0.0 גרםIsoleucine1401 מ"ג
סוכרוז – Sucrose0.0 מ"גLeucine2019 מ"ג
גלוקוז – Glucose0.0 מ"גLysine2272 מ"ג
פרוקטוז – Fructose0.0 מ"גMethionine741 מ"ג
לקטוז – Lactose0.0 מ"גCystine359 מ"ג
מלטוז – Maltose0.0 מ"גPhenylalanine1074 מ"ג
גאלאקטוז – Galactose0.0 מ"גTyrosine900 מ"ג
  Valine1342 מ"ג
שומן וחומצות שומןArginine1689 מ"ג
סה"כ שומן7.4 גרםHistidine824 מ"ג
שומן רווי2.1 גרםAlanine1552 מ"ג
חד בלתי רווי2.9 גרםAspartic acid2441 מ"ג
רב בלתי רווי1.6 גרםGlutamic acid4046 מ"ג
  Glycine1586 מ"ג
סטרול Proline1240 מ"ג
כולסטרול75.0 מ"גSerine956 מ"ג
פיטוסטרול~Hydroxyproline~
Campesterol~  
Stigmasterol~  
Beta-sitosterol~  
ויטמינים  
ויטמין A80.0 יחב"ל  
רטינול – Retinol24.0 מק"ג  
Retinol Activity Equivalent24.0 מק"גמינרלים
אלפא-קרוטן0.0 מק"גסידן13.0 מ"ג
בטא-קרוטן0.0 מק"גברזל0.9 מ"ג
לייקופן0.0 מק"גמגנזיום22.0 מ"ג
Lutein+Zeaxanthin0.0 מק"גזרחן156 מ"ג
ויטמין C0.0 מ"גאשלגן178 מ"ג
ויטמין D~נתרן62.0 מ"ג
ויטמין E0.3 מ"גאבץ1.0 מ"ג
ויטמין B10.0 מ"גנחושת0.0 מ"ג
ויטמין B20.1 מ"גמנגן0.0 מ"ג
ויטמין B37.8 מ"גסלניום21.8 מק"ג
ויטמין B60.3 מ"ג  
חומצה פולית0.0 מק"ג  
ויטמין B120.2 מק"ג  
ויטמין B50.5 מ"גשונות
ויטמין K0.2 מק"גאלכוהול0.0 גרם
  מים66.2 גרם
~ מציין נתון חסר או לא קייםאפר0.8 גרם
 קפאין0.0 מ"ג

מטפלת בקליניקה פרטית מעל 20 שנים. מומחית בטיפול טבעי בדרכי עיכול במצבים כגון ריפלוקס, גסטריטיס, אולקוס ועוד. בוגרת בית הספר לרפואה משלימה קמפוס תל אביב בנטורופתיה. הרבליסטית מוסמכת (טיפול בצמחי מרפא). משך כ-10 שנים שימשה מרצה בכירה במכללת רידמן לרפואה משלימה וכן במגמת נטורופתיה בבית הספר לרפואה משלימה במכון וינגייט.

    מאמרים נוספים שיעניינו אותך: