דובדבנים טריים – ערך תזונתי מפורט

ניווט מהיר

יתרונות בריאותיים של דובדבנים טריים
הדובדבן הוא פרי שגדל על עץ שנפוץ בעיקר באסיה, אירופה ואמריקה. דובדבנים גדלים גם בחקלאות הישראלית באזורים הקרים של רמת הגולן. הדובדבן מכיל כמויות גבוהות של נוגדי חימצון כגון לוטאין ובטא קרוטן. נוגדי החימצון עוזרים לגוף להלחם בתהליכי הזדקנות, תהליכי סרטן, אלרגיה וחיזוק מערכת החיסון. כמו כן, הדובדבן עוזר בחיזוק כלי הדם ולכן מומלץ במצבים של טחורים, דליות, וריקוצלה ועוד.


דובדבנים טריים – ערכים תזונתיים לפי 100 גרם

התפלגות הערך הקלורי אנרגיה
פחמימות91%סה"כ קלוריות63.0
שומן3%קלוריות מפחמימות57.8
חלבון6%קלוריות משומן1.7
  קלוריות מחלבונים3.6
    
פחמימותחלבון וחומצות אמינו
סה"כ פחמימות16.0 גרםסה"כ חלבון1.1 גרם
סיבים תזונתיים2.1 גרםTryptophan~
עמילן0.0 גרםThreonine~
סוכר12.8 גרםIsoleucine~
סוכרוז – Sucrose150 מ"גLeucine~
גלוקוז – Glucose6589 מ"גLysine~
פרוקטוז – Fructose5370 מ"גMethionine~
לקטוז – Lactose0.0 מ"גCystine~
מלטוז – Maltose120 מ"גPhenylalanine~
גאלאקטוז – Galactose590 מ"גTyrosine~
  Valine~
שומן וחומצות שומןArginine~
סה"כ שומן0.2 גרםHistidine~
שומן רווי0.0 גרםAlanine~
חד בלתי רווי0.0 גרםAspartic acid~
רב בלתי רווי0.1 גרםGlutamic acid~
  Glycine~
סטרול Proline~
כולסטרול0.0 מ"גSerine~
פיטוסטרול12.0 מ"גHydroxyproline~
Campesterol~  
Stigmasterol~  
Beta-sitosterol~  
ויטמינים  
ויטמין A64.0 יחב"ל  
רטינול – Retinol0.0 מק"ג  
Retinol Activity Equivalent3.0 מק"גמינרלים
אלפא-קרוטן0.0 מק"גסידן13.0 מ"ג
בטא-קרוטן38.0 מק"גברזל0.4 מ"ג
לייקופן0.0 מק"גמגנזיום11.0 מ"ג
Lutein+Zeaxanthin85.0 מק"גזרחן21.0 מ"ג
ויטמין C7.0 מ"גאשלגן222 מ"ג
ויטמין D~נתרן0.0 מ"ג
ויטמין E0.1 מ"גאבץ0.1 מ"ג
ויטמין B10.0 מ"גנחושת0.1 מ"ג
ויטמין B20.0 מ"גמנגן0.1 מ"ג
ויטמין B30.2 מ"גסלניום0.0 מ"ג
ויטמין B60.0 מ"ג  
חומצה פולית0.0 מק"ג  
ויטמין B120.0 מק"ג  
ויטמין B50.2 מ"גשונות
ויטמין K2.1 מק"גאלכוהול0.0 גרם
  מים82.2 גרם
~ מציין נתון חסר או לא קייםאפר0.5 גרם
 קפאין0.0 מ"ג

מטפלת בקליניקה פרטית מעל 20 שנים. מומחית בטיפול טבעי בדרכי עיכול במצבים כגון ריפלוקס, גסטריטיס, אולקוס ועוד. בוגרת בית הספר לרפואה משלימה קמפוס תל אביב בנטורופתיה. הרבליסטית מוסמכת (טיפול בצמחי מרפא). משך כ-10 שנים שימשה מרצה בכירה במכללת רידמן לרפואה משלימה וכן במגמת נטורופתיה בבית הספר לרפואה משלימה במכון וינגייט.

    מאמרים נוספים שיעניינו אותך: