מאת:
שיתוף המאמר
ניווט מהיר
יתרונות בריאותיים של בצל ירוק טרי
הבצל הירוק עשיר במיוחד בבטא קרוטן. בנוסף הבצל עשיר בסידן ואשלגן. עקב תכולה זו הוא מומלץ במצבי בריאות כגון: מחלות לב וכלי דם, יתר לחץ דם, סוכרת סוג 2, כולסטרול גבוה ועוד. כמו כן הבצל הירוק עשיר בפיטוכימיקל נוגד חימצון בשם לוטאין המונע חימצון בעיקר בעיניים ולכן שומר על תקינות הראייה. לכן מומלץ לצרוך בצל ירוק במצבים של אובאיטיס, גלאוקומה וקטרקט.
בצל ירוק טרי – ערכים תזונתיים לפי 100 גרם
התפלגות הערך הקלורי | אנרגיה | ||||
פחמימות | 81% | סה"כ קלוריות | 32.0 | ||
שומן | 5% | קלוריות מפחמימות | 25.9 | ||
חלבון | 14% | קלוריות משומן | 1.6 | ||
קלוריות מחלבונים | 4.5 | ||||
פחמימות | חלבון וחומצות אמינו | ||||
סה"כ פחמימות | 7.3 גרם | סה"כ חלבון | 1.8 גרם | ||
סיבים תזונתיים | 2.6 גרם | Tryptophan | 20.0 מ"ג | ||
עמילן | ~ | Threonine | 72.0 מ"ג | ||
סוכר | 2.3 גרם | Isoleucine | 77.0 מ"ג | ||
סוכרוז – Sucrose | ~ | Leucine | 109 מ"ג | ||
גלוקוז – Glucose | ~ | Lysine | 91.0 מ"ג | ||
פרוקטוז – Fructose | ~ | Methionine | 20.0 מ"ג | ||
לקטוז – Lactose | ~ | Cystine | ~ | ||
מלטוז – Maltose | ~ | Phenylalanine | 59.0 מ"ג | ||
גאלאקטוז – Galactose | ~ | Tyrosine | 53.0 מ"ג | ||
Valine | 81.0 מ"ג | ||||
שומן וחומצות שומן | Arginine | 132 מ"ג | |||
סה"כ שומן | 0.2 גרם | Histidine | 32.0 מ"ג | ||
שומן רווי | 0.0 גרם | Alanine | 82.0 מ"ג | ||
חד בלתי רווי | 0.0 גרם | Aspartic acid | 169 מ"ג | ||
רב בלתי רווי | 0.0 גרם | Glutamic acid | 378 מ"ג | ||
Glycine | 91.0 מ"ג | ||||
סטרול | Proline | 121 מ"ג | |||
כולסטרול | 0.0 מ"ג | Serine | 82.0 מ"ג | ||
פיטוסטרול | ~ | Hydroxyproline | ~ | ||
Campesterol | ~ | ||||
Stigmasterol | ~ | ||||
Beta-sitosterol | ~ | ||||
ויטמינים | |||||
ויטמין A | 997 יחב"ל | ||||
רטינול – Retinol | 0.0 מק"ג | ||||
Retinol Activity Equivalent | 50.0 מק"ג | מינרלים | |||
אלפא-קרוטן | 0.0 מק"ג | סידן | 72.0 מ"ג | ||
בטא-קרוטן | 598 מק"ג | ברזל | 1.5 מ"ג | ||
לייקופן | 0.0 מק"ג | מגנזיום | 20.0 מ"ג | ||
Lutein+Zeaxanthin | 1137 מק"ג | זרחן | 37.0 מ"ג | ||
ויטמין C | 18.8 מ"ג | אשלגן | 276 מ"ג | ||
ויטמין D | ~ | נתרן | 16.0 מ"ג | ||
ויטמין E | 0.5 מ"ג | אבץ | 0.4 מ"ג | ||
ויטמין B1 | 0.1 מ"ג | נחושת | 0.1 מ"ג | ||
ויטמין B2 | 0.1 מ"ג | מנגן | 0.2 מ"ג | ||
ויטמין B3 | 0.5 מ"ג | סלניום | 0.6 מק"ג | ||
ויטמין B6 | 0.1 מ"ג | ||||
חומצה פולית | 0.0 מק"ג | ||||
ויטמין B12 | 0.0 מק"ג | ||||
ויטמין B5 | 0.1 מ"ג | שונות | |||
ויטמין K | 207 מק"ג | אלכוהול | 0.0 גרם | ||
מים | 89.8 גרם | ||||
~ מציין נתון חסר או לא קיים | אפר | 0.8 גרם | |||
קפאין | 0.0 מ"ג |
אודות לילך נהרי ND | נטורופתית מוסמכת
מטפלת בקליניקה פרטית מעל 20 שנים. מומחית בטיפול טבעי בדרכי עיכול במצבים כגון ריפלוקס, גסטריטיס, אולקוס ועוד. בוגרת בית הספר לרפואה משלימה קמפוס תל אביב בנטורופתיה. הרבליסטית מוסמכת (טיפול בצמחי מרפא). משך כ-10 שנים שימשה מרצה בכירה במכללת רידמן לרפואה משלימה וכן במגמת נטורופתיה בבית הספר לרפואה משלימה במכון וינגייט.
התחילו בתהליך ההחלמה
השאירו הודעה ונחזור אליכם