בצל ירוק טרי – ערך תזונתי מפורט

ניווט מהיר

יתרונות בריאותיים של בצל ירוק טרי
הבצל הירוק עשיר במיוחד בבטא קרוטן. בנוסף הבצל עשיר בסידן ואשלגן. עקב תכולה זו הוא מומלץ במצבי בריאות כגון: מחלות לב וכלי דם, יתר לחץ דם, סוכרת סוג 2, כולסטרול גבוה ועוד. כמו כן הבצל הירוק עשיר בפיטוכימיקל נוגד חימצון בשם לוטאין המונע חימצון בעיקר בעיניים ולכן שומר על תקינות הראייה. לכן מומלץ לצרוך בצל ירוק במצבים של אובאיטיס, גלאוקומה וקטרקט.


בצל ירוק טרי – ערכים תזונתיים לפי 100 גרם

התפלגות הערך הקלורי אנרגיה
פחמימות81%סה"כ קלוריות32.0
שומן5%קלוריות מפחמימות25.9
חלבון14%קלוריות משומן1.6
  קלוריות מחלבונים4.5
    
פחמימותחלבון וחומצות אמינו
סה"כ פחמימות7.3 גרםסה"כ חלבון1.8 גרם
סיבים תזונתיים2.6 גרםTryptophan20.0 מ"ג
עמילן~Threonine72.0 מ"ג
סוכר2.3 גרםIsoleucine77.0 מ"ג
סוכרוז – Sucrose~Leucine109 מ"ג
גלוקוז – Glucose~Lysine91.0 מ"ג
פרוקטוז – Fructose~Methionine20.0 מ"ג
לקטוז – Lactose~Cystine~
מלטוז – Maltose~Phenylalanine59.0 מ"ג
גאלאקטוז – Galactose~Tyrosine53.0 מ"ג
  Valine81.0 מ"ג
שומן וחומצות שומןArginine132 מ"ג
סה"כ שומן0.2 גרםHistidine32.0 מ"ג
שומן רווי0.0 גרםAlanine82.0 מ"ג
חד בלתי רווי0.0 גרםAspartic acid169 מ"ג
רב בלתי רווי0.0 גרםGlutamic acid378 מ"ג
  Glycine91.0 מ"ג
סטרול Proline121 מ"ג
כולסטרול0.0 מ"גSerine82.0 מ"ג
פיטוסטרול~Hydroxyproline~
Campesterol~  
Stigmasterol~  
Beta-sitosterol~  
ויטמינים  
ויטמין A997 יחב"ל  
רטינול – Retinol0.0 מק"ג  
Retinol Activity Equivalent50.0 מק"גמינרלים
אלפא-קרוטן0.0 מק"גסידן72.0 מ"ג
בטא-קרוטן598 מק"גברזל1.5 מ"ג
לייקופן0.0 מק"גמגנזיום20.0 מ"ג
Lutein+Zeaxanthin1137 מק"גזרחן37.0 מ"ג
ויטמין C18.8 מ"גאשלגן276 מ"ג
ויטמין D~נתרן16.0 מ"ג
ויטמין E0.5 מ"גאבץ0.4 מ"ג
ויטמין B10.1 מ"גנחושת0.1 מ"ג
ויטמין B20.1 מ"גמנגן0.2 מ"ג
ויטמין B30.5 מ"גסלניום0.6 מק"ג
ויטמין B60.1 מ"ג  
חומצה פולית0.0 מק"ג  
ויטמין B120.0 מק"ג  
ויטמין B50.1 מ"גשונות
ויטמין K207 מק"גאלכוהול0.0 גרם
  מים89.8 גרם
~ מציין נתון חסר או לא קייםאפר0.8 גרם
 קפאין0.0 מ"ג

מטפלת בקליניקה פרטית מעל 20 שנים. מומחית בטיפול טבעי בדרכי עיכול במצבים כגון ריפלוקס, גסטריטיס, אולקוס ועוד. בוגרת בית הספר לרפואה משלימה קמפוס תל אביב בנטורופתיה. הרבליסטית מוסמכת (טיפול בצמחי מרפא). משך כ-10 שנים שימשה מרצה בכירה במכללת רידמן לרפואה משלימה וכן במגמת נטורופתיה בבית הספר לרפואה משלימה במכון וינגייט.

    מאמרים נוספים שיעניינו אותך: