בשר עוף, כנפיים צלויות  – ערך תזונתי מפורט

יתרונות בריאותיים של בשר עוף, כנפיים צלויות
כנפיים צלויות הם מאכל פופולרי בכל אירוע "על האש" אולם ההמלצה היא להמנע כמה שאפשר מצריכה של בשר זה מאחר והוא מכיל כמות גבוהה של שומן רווי, חלבונים, כולסטרול ועוד. מעבר לכך צליית הבשר על האש מחדירה לתוכו עשן אשר מכיל רכיבים מזיקים לבריאות.


בשר עוף, כנפיים צלויות – ערכים תזונתיים לפי 100 גרם

התפלגות הערך הקלורי אנרגיה
פחמימות0%סה"כ קלוריות290
שומן61%קלוריות מפחמימות0.0
חלבון39%קלוריות משומן176
  קלוריות מחלבונים114
    
פחמימותחלבון וחומצות אמינו
סה"כ פחמימות0.0 גרםסה"כ חלבון26.9 גרם
סיבים תזונתיים0.0 גרםTryptophan287 מ"ג
עמילן0.0 גרםThreonine1087 מ"ג
סוכר0.0 גרםIsoleucine1270 מ"ג
סוכרוז – Sucrose0.0 מ"גLeucine1898 מ"ג
גלוקוז – Glucose0.0 מ"גLysine2100 מ"ג
פרוקטוז – Fructose0.0 מ"גMethionine688 מ"ג
לקטוז – Lactose0.0 מ"גCystine371 מ"ג
מלטוז – Maltose0.0 מ"גPhenylalanine1023 מ"ג
גאלאקטוז – Galactose0.0 מ"גTyrosine827 מ"ג
  Valine1278 מ"ג
שומן וחומצות שומןArginine1741 מ"ג
סה"כ שומן19.5 גרםHistidine749 מ"ג
שומן רווי5.5 גרםAlanine1657 מ"ג
חד בלתי רווי7.6 גרםAspartic acid2396 מ"ג
רב בלתי רווי4.1 גרםGlutamic acid3840 מ"ג
  Glycine2115 מ"ג
סטרול Proline1480 מ"ג
כולסטרול84.0 מ"גSerine969 מ"ג
פיטוסטרול~Hydroxyproline~
Campesterol~  
Stigmasterol~  
Beta-sitosterol~  
ויטמינים  
ויטמין A157 יחב"ל  
רטינול – Retinol47.0 מק"ג  
Retinol Activity Equivalent47.0 מק"גמינרלים
אלפא-קרוטן0.0 מק"גסידן15.0 מ"ג
בטא-קרוטן0.0 מק"גברזל1.3 מ"ג
לייקופן0.0 מק"גמגנזיום19.0 מ"ג
Lutein+Zeaxanthin0.0 מק"גזרחן151 מ"ג
ויטמין C0.0 מ"גאשלגן184 מ"ג
ויטמין D~נתרן82.0 מ"ג
ויטמין E0.3 מ"גאבץ1.8 מ"ג
ויטמין B10.0 מ"גנחושת0.1 מ"ג
ויטמין B20.1 מ"גמנגן0.0 מ"ג
ויטמין B36.6 מ"גסלניום22.2 מק"ג
ויטמין B60.4 מ"ג  
חומצה פולית0.0 מק"ג  
ויטמין B120.3 מק"ג  
ויטמין B50.9 מ"גשונות
ויטמין K0.3 מק"גאלכוהול0.0 גרם
  מים55.0 גרם
~ מציין נתון חסר או לא קייםאפר0.7 גרם
 קפאין0.0 מ"ג

מטפלת בקליניקה פרטית מעל 20 שנים. מומחית בטיפול טבעי בדרכי עיכול במצבים כגון ריפלוקס, גסטריטיס, אולקוס ועוד. בוגרת בית הספר לרפואה משלימה קמפוס תל אביב בנטורופתיה. הרבליסטית מוסמכת (טיפול בצמחי מרפא). משך כ-10 שנים שימשה מרצה בכירה במכללת רידמן לרפואה משלימה וכן במגמת נטורופתיה בבית הספר לרפואה משלימה במכון וינגייט.

    מאמרים נוספים שיעניינו אותך: