קינואה – 10 יתרונות בריאותיים

ניווט מהיר

קינואה נחשבת למזון על בעיקר בגלל ריכוז רכיבים תזונתיים רבים המצויים בה. הקינואה היא לא דגן אלא זרע. השימוש בה ידוע כבר אלפי שנים וישנם בעיקר שלושה סוגים: קינואה לבנה, קינואה שחורה וקינואה אדומה. מבחינה תזונתית הם דומים כולם. מה שהופך את הקינואה למזון על, בעיקר, הוא ריכוז הסיבים והחלבונים הגבוה לצד אינדקס גליקמי נמוך. תכונות אלו הופכות אותה למזון טוב למצבי סוכר בדם, היא עשויה לסייע לבעיות עיכול כגון גסטריטיס, עצירות. הקינואה טובה גם להרזיה בריאה ולהסדרת עיכול בכלל.


קינואה יתרונות בריאותיים

כיצד עשויה קינואה לתרום לבריאותך


• אנטי דלקתית חזקה

• עשירה בסיבים תזונתיים

• תורמת לעיכול משופר

• מסייעת למצבי עצירות

• מצויינת להרזיה בריאה

• מסייעת לאיזון רמות סוכר

• מכילה ריכוז חלבונים גבוה

• טובה לסיוע בשיכוך כאבים

• מסייעת למצבי אנמיה

• טובה לחולי צליאק ולרגישים לגלוטן

כוח הישרדות

הקינואה היא צמח חזק ביותר ובעל יכולת הישרדותית גבוהה. מקורה בהרי האנדים שם צומחת אפילו בגבהים של 4000 מטרים מעל פני הים, הקינואה נחשבת לקדושה עבור בני האינקה אשר השתמשו בה למתן מנחה בטקסי פולחן שונים


מגיע לך להרגיש טוב!

לילך נהרי, נטורופתית מוסמכת, מומחית לבעיות עיכול

מטפלת בקליניקה פרטית מעל 20 שנים. מומחית בטיפול טבעי בדרכי עיכול במצבים כגון ריפלוקס, גסטריטיס, אולקוס ועוד. בוגרת בית הספר לרפואה משלימה קמפוס תל אביב בנטורופתיה. הרבליסטית מוסמכת (טיפול בצמחי מרפא). משך כ-10 שנים שימשה מרצה בכירה במכללת רידמן לרפואה משלימה וכן במגמת נטורופתיה בבית הספר לרפואה משלימה במכון וינגייט.

    מאמרים נוספים שיעניינו אותך: