מאת:
שיתוף המאמר
ניווט מהיר
יתרונות בריאותיים של טופו
הטופו הוא מזון המיוצר מחלב סויה העובר תהליך התמצקות על ידי חיידקים ידידותיים. תהליך זה מוכר כבר אלפי שנים ופותח בסין. הטופו חדר למטבח הישראלי יחד עם המזון האסיאתי וכיום הוא מהווה תחליף לגבינה ועוד. מרקמו חלבוני והוא חסר טעם. יתרונו שהוא סופג את הטעמים מסביבו ובכך אפשר לנצל אותו למטרות בישול שונות ומגוונות. הטופו מכיל בעיקר שומן וחלבון, הרבה סידן, מגנזיום ואשלגן, אבל עיקר יעילותו נמצאת בתכולת הפיטואסטרוגנים שבו, שנחקרו רבות ונמצאו יעילים למטרות בריאותיות שונות כגון מניעת סרטן שד, רחם ושחלות אצל נשים, מניעת סרטן ערמונית אצל גברים, איזון הורמונלי כגון תופעות גיל מעבר, אי קבלת ווסת, כאבי מחזור ועוד.
טופו – ערך תזונתי מפורט – ערכים תזונתיים לפי 100 גרם
התפלגות הערך הקלורי | אנרגיה | ||||
פחמימות | 10.4% | סה"כ קלוריות | 76.0 | ||
שומן | 52.6% | קלוריות מפחמימות | 7.9 | ||
חלבון | 36.8% | קלוריות משומן | 40.0 | ||
קלוריות מחלבונים | 28.0 | ||||
פחמימות | חלבון וחומצות אמינו | ||||
סה"כ פחמימות | 1.9 גרם | סה"כ חלבון | 8.1 גרם | ||
סיבים תזונתיים | 0.3 גרם | Tryptophan | 126 מ"ג | ||
עמילן | ~ | Threonine | 330 מ"ג | ||
סוכר | ~ | Isoleucine | 400 מ"ג | ||
סוכרוז – Sucrose | ~ | Leucine | 614 מ"ג | ||
גלוקוז – Glucose | ~ | Lysine | 532 מ"ג | ||
פרוקטוז – Fructose | ~ | Methionine | 103 מ"ג | ||
לקטוז – Lactose | ~ | Cystine | 112 מ"ג | ||
מלטוז – Maltose | ~ | Phenylalanine | 393 מ"ג | ||
גאלאקטוז – Galactose | ~ | Tyrosine | 270 מ"ג | ||
Valine | 408 מ"ג | ||||
שומן וחומצות שומן | Arginine | 538 מ"ג | |||
סה"כ שומן | 4.8 גרם | Histidine | 235 מ"ג | ||
שומן רווי | 0.7 גרם | Alanine | 331 מ"ג | ||
חד בלתי רווי | 1.1 גרם | Aspartic acid | 893 מ"ג | ||
רב בלתי רווי | 2.7 גרם | Glutamic acid | 1397 מ"ג | ||
אומגה 3 | 319 גרם | Glycine | 316 מ"ג | ||
אומגה 6 | 2380 גרם | Proline | 436 מ"ג | ||
Serine | 381 מ"ג | ||||
סטרול | Hydroxyproline | ~ | |||
כולסטרול | 0.0 מ"ג | ||||
פיטוסטרול | ~ | ||||
Campesterol | ~ | ||||
Stigmasterol | ~ | ||||
Beta-sitosterol | ~ | ||||
ויטמינים | |||||
ויטמין A | 85.0 יחב"ל | ||||
רטינול – Retinol | 0.0 מק"ג | ||||
Retinol Activity Equivalent | 4.0 מק"ג | מינרלים | |||
אלפא-קרוטן | ~ | סידן | 350 מ"ג | ||
בטא-קרוטן | ~ | ברזל | 5.4 מ"ג | ||
לייקופן | ~ | מגנזיום | 30.0 מ"ג | ||
Lutein+Zeaxanthin | ~ | זרחן | 97.0 מ"ג | ||
ויטמין C | 0.1 מ"ג | אשלגן | 121 מ"ג | ||
ויטמין D | ~ | נתרן | 7.0 מ"ג | ||
ויטמין E | ~ | אבץ | 0.8 מ"ג | ||
ויטמין B1 | 0.1 מ"ג | נחושת | 0.2 מ"ג | ||
ויטמין B2 | 0.1 מ"ג | מנגן | 0.6 מ"ג | ||
ויטמין B3 | 0.2 מ"ג | סלניום | 8.9 מק"ג | ||
ויטמין B6 | 0.0 מ"ג | פלואוריד | ~ | ||
חומצה פולית | 0.0 מק"ג | ||||
ויטמין B12 | 0.0 מק"ג | ||||
ויטמין B5 | 0.1 מ"ג | שונות | |||
ויטמין K | ~ | אלכוהול | 0.0 גרם | ||
מים | 84.5 גרם | ||||
~ מציין נתון חסר או לא קיים | אפר | 0.7 גרם | |||
קפאין | 0.0 גרם |
אודות לילך נהרי ND | נטורופתית מוסמכת
מטפלת בקליניקה פרטית מעל 20 שנים. מומחית בטיפול טבעי בדרכי עיכול במצבים כגון ריפלוקס, גסטריטיס, אולקוס ועוד. בוגרת בית הספר לרפואה משלימה קמפוס תל אביב בנטורופתיה. הרבליסטית מוסמכת (טיפול בצמחי מרפא). משך כ-10 שנים שימשה מרצה בכירה במכללת רידמן לרפואה משלימה וכן במגמת נטורופתיה בבית הספר לרפואה משלימה במכון וינגייט.
התחילו בתהליך ההחלמה
השאירו הודעה ונחזור אליכם