דלעת מבושלת – ערך תזונתי מפורט

דלעת הינה ירק ממשפחת הדלועיים כמו המלפפון והקישוא.

צבעה הצהוב-כתום מסגיר את הכמויות הגבוהות של בטא קרוטן, קרטנואידים ולוטאין שיש בירק.


יתרונות בריאותיים של דלעת מבושלת

שלושת המרכיבים הללו הם נוגדי חימצון רבי עצמה החשובים בעיקר לתקינות מערכת העיכול והעיניים.

לכן מאוד מומלץ לאכול דלעת במצבים של קרוהן, קוליטיס, גסטריטיס, אזופגיטיס ואובאיטיס.


דלעת מבושלת – ערכים תזונתיים לפי 100 גרם

התפלגות הערך הקלורי אנרגיה
פחמימות88%סה"כ קלוריות20.0
שומן3%קלוריות מפחמימות17.7
חלבון9%קלוריות משומן0.6
  קלוריות מחלבונים1.8
    
פחמימותחלבון וחומצות אמינו
סה"כ פחמימות4.9 גרםסה"כ חלבון0.7 גרם
סיבים תזונתיים1.1 גרםTryptophan~
עמילן~Threonine~
סוכר1.0 גרםIsoleucine~
סוכרוז – Sucrose~Leucine~
גלוקוז – Glucose~Lysine~
פרוקטוז – Fructose~Methionine~
לקטוז – Lactose~Cystine~
מלטוז – Maltose~Phenylalanine~
גאלאקטוז – Galactose~Tyrosine~
  Valine~
שומן וחומצות שומןArginine~
סה"כ שומן0.1 גרםHistidine~
שומן רווי0.0 גרםAlanine~
חד בלתי רווי0.0 גרםAspartic acid~
רב בלתי רווי0.0 גרםGlutamic acid~
  Glycine~
סטרול Proline~
כולסטרול0.0 מ"גSerine~
פיטוסטרול~Hydroxyproline~
Campesterol~  
Stigmasterol~  
Beta-sitosterol~  
ויטמינים  
ויטמין A4992 יחב"ל  
רטינול – Retinol0.0 מק"ג  
Retinol Activity Equivalent250 מק"גמינרלים
אלפא-קרוטן348 מק"גסידן15.0 מ"ג
בטא-קרוטן2096 מק"גברזל0.6 מ"ג
לייקופן0.0 מק"גמגנזיום9.0 מ"ג
Lutein+Zeaxanthin1014 מק"גזרחן30.0 מ"ג
ויטמין C4.7 מ"גאשלגן230 מ"ג
ויטמין D~נתרן1.0 מ"ג
ויטמין E0.8 מ"גאבץ0.2 מ"ג
ויטמין B10.0 מ"גנחושת0.1 מ"ג
ויטמין B20.1 מ"גמנגן0.1 מ"ג
ויטמין B30.4 מ"גסלניום0.2 מק"ג
ויטמין B60.0 מ"ג  
חומצה פולית0.0 מ"ג  
ויטמין B120.0 מק"ג  
ויטמין B50.2 מ"גשונות
ויטמין K0.8 מק"גאלכוהול0.0 גרם
  מים93.7 גרם
~ מציין נתון חסר או לא קייםאפר0.6 גרם
 קפאין0.0 מ"ג

מגיע לך להרגיש טוב!

לילך נהרי, נטורופתית מוסמכת, מומחית לבעיות עיכול

מטפלת בקליניקה פרטית מעל 20 שנים. מומחית בטיפול טבעי בדרכי עיכול במצבים כגון ריפלוקס, גסטריטיס, אולקוס ועוד. בוגרת בית הספר לרפואה משלימה קמפוס תל אביב בנטורופתיה. הרבליסטית מוסמכת (טיפול בצמחי מרפא). משך כ-10 שנים שימשה מרצה בכירה במכללת רידמן לרפואה משלימה וכן במגמת נטורופתיה בבית הספר לרפואה משלימה במכון וינגייט.

    מאמרים נוספים שיעניינו אותך: