מאת:
שיתוף המאמר
ניווט מהיר
יתרונות בריאותיים של אגוזי מקדמיה
אגוזי מקדמיה עשירים באשלגן, סידן ומגנזיום. ההרכב העיקר של אגוזי מקדמיה הינו שומן. בזמן קליית האגוזים השומן עובר חימצון, כלומר, ההרכב הכימי שלו משתנה ונהפך לחומר היכול להתחיל תהליכים לא מומלצים בגוף. אגוזי מקדמיה קלויים אינם מומלצים בגלל תהליך הקלייה שעברו, ובעיקר לא מומלץ לצרוך אותם במצבים של: אקנה, אנגינה פקטוריס, אי פוריות אצל נשים וגברים, בקע סרעפתי, צרבות, כבד שומני ועוד.
אגוזי מקדמיה – קלויים עם מלח – ערך תזונתי מפורט – ערכים תזונתיים לפי 100 גרם
התפלגות הערך הקלורי | אנרגיה | ||||
פחמימות | 7% | סה"כ קלוריות | 716 | ||
שומן | 89% | קלוריות מפחמימות | 52.2 | ||
חלבון | 4% | קלוריות משומן | 637 | ||
קלוריות מחלבונים | 27.0 | ||||
פחמימות | חלבון וחומצות אמינו | ||||
סה"כ פחמימות | 12.8 גרם | סה"כ חלבון | 7.8 גרם | ||
סיבים תזונתיים | 8.0 גרם | Tryptophan | 66.0 מ"ג | ||
עמילן | 1.1 גרם | Threonine | 364 מ"ג | ||
סוכר | 4.1 גרם | Isoleucine | 309 מ"ג | ||
סוכרוז – Sucrose | 4000 מ"ג | Leucine | 592 מ"ג | ||
גלוקוז – Glucose | 70.0 מ"ג | Lysine | 18.0 מ"ג | ||
פרוקטוז – Fructose | 70.0 מ"ג | Methionine | 23.0 מ"ג | ||
לקטוז – Lactose | 0.0 מ"ג | Cystine | 5.0 מ"ג | ||
מלטוז – Maltose | 0.0 מ"ג | Phenylalanine | 654 מ"ג | ||
גאלאקטוז – Galactose | ~ | Tyrosine | 503 מ"ג | ||
Valine | 357 מ"ג | ||||
שומן וחומצות שומן | Arginine | 1380 מ"ג | |||
סה"כ שומן | 76.1 גרם | Histidine | 192 מ"ג | ||
שומן רווי | 11.9 גרם | Alanine | 382 מ"ג | ||
חד בלתי רווי | 59.3 גרם | Aspartic acid | 1082 מ"ג | ||
רב בלתי רווי | 1.5 גרם | Glutamic acid | 2231 מ"ג | ||
כולסטרול | 0.0 מ"ג | Glycine | 447 מ"ג | ||
Proline | 460 מ"ג | ||||
ויטמינים | Serine | 413 מ"ג | |||
ויטמין A | 0.0 יחב"ל | Hydroxyproline | ~ | ||
רטינול – Retinol | 0.0 מק"ג | ||||
Retinol Activity Equivalent | 0.0 מק"ג | מינרלים | |||
אלפא-קרוטן | 0.0 מ"ג | סידן | 70.0 מ"ג | ||
בטא-קרוטן | 0.0 מ"ג | ברזל | 2.7 מ"ג | ||
ויטמין C | 0.7 מ"ג | מגנזיום | 118 מ"ג | ||
ויטמין D | ~ | זרחן | 198 מ"ג | ||
ויטמין E | 0.6 מ"ג | אשלגן | 363 מ"ג | ||
ויטמין B1 | 0.7 מ"ג | נתרן | 265 מ"ג | ||
ויטמין B2 | 0.1 מ"ג | אבץ | 1.3 מ"ג | ||
ויטמין B3 | 2.5 מ"ג | נחושת | 0.6 מ"ג | ||
ויטמין B6 | 0.4 מ"ג | מנגן | 3.0 מ"ג | ||
חומצה פולית | 0.0 מק"ג | סלניום | 11.7 מק"ג | ||
ויטמין B12 | 0.0 מק"ג | ||||
ויטמין B5 | 0.6מ"ג | שונות | |||
ויטמין K | 0.0 מ"ג | אלכוהול | 0.0 גרם | ||
מים | 1.6 גרם | ||||
~ מציין נתון חסר או לא קיים | אפר | 1.7 גרם | |||
קפאין | 0.0 מ"ג |
אודות לילך נהרי ND | נטורופתית מוסמכת
מטפלת בקליניקה פרטית מעל 20 שנים. מומחית בטיפול טבעי בדרכי עיכול במצבים כגון ריפלוקס, גסטריטיס, אולקוס ועוד. בוגרת בית הספר לרפואה משלימה קמפוס תל אביב בנטורופתיה. הרבליסטית מוסמכת (טיפול בצמחי מרפא). משך כ-10 שנים שימשה מרצה בכירה במכללת רידמן לרפואה משלימה וכן במגמת נטורופתיה בבית הספר לרפואה משלימה במכון וינגייט.
התחילו בתהליך ההחלמה
השאירו הודעה ונחזור אליכם