תרד לשיפור עיכול וטיפול בעצירות וגסטריטיס

תרד, כמו שאר העלים הירוקים, נחשב כמזון בריא המכיל כמויות נדיבות של נוגדי חימצון.

מוצאו של התרד הוא פרס וכיום מגדלים שלושה סוגים של תרד.

תרומתו החשובה של התרד לבריאות מערכת העיכול הוא שילוב הסיבים ונוגדי החימצון.

שני מרכיבים אלו תומכים בתפקוד תקין של תהליכים רבים בגוף אך תורמים במיוחד לעיכול.

הכי הרבה ברזל?

לתרד כמויות ברזל ממוצעות כמו בשאר העלים הירוקים – אולם בשל טעות מדידה שבוצעה (הפסיק זז ימינה) האמינו במשך שנים ארוכות כי התרד מכיל כמויות עצומות של ברזל אלא שהוא מכיל כמויות דומות לשאר העלים הירוקים.


שיפור תהליכי עיכול

תכולת הסיבים הבלתי מסיסים שבתרד גבוהה. עובדה זו הופכת אותו למאכל אידאלי לטיפול טבעי בעצירות.

הוא מכיל כמויות מועטות של סוכר ובכך מסייע לשמור על שחרור אינסולין מתון ורמות סוכר מאוזנות.

תפקידם של סיבים

הסיבים הבלתי מסיסים אינם מתעכלים בגוף וממשיכים דרך המעי לפינוי בצואה.

מאחר והם לא מתפרקים הם מייצרים נפח צואה גדול יותר אשר עוזר ליציאות תקינות.

מעבר לכך, הסיבים משמשים להזנת החיידקים הטובים ומשפרים בכך תהליכי פירוק וספיגה.


פעילות אנטי חימצונית ואנטי דלקתית

המיוחד בתרד הוא שהוא מכיל את שני נוגדי החימצון לוטאין ובטא קרוטן יחדיו. אלו נוגדי חימצון חשובים.

פעילות נוגדי החימצון משמעותית לשמירה על בריאות ושלמות התאים מפני נזקי רדיקלים חופשיים.

רדיקלים חופשיים נוצרים בתהליכים מטבוליים שונים ומשפיעים לרעה על התאים.

ריבוי רדיקלים חופשיים קשור להגברת תהליכים דלקתיים והזדקנות מואצת לצד הגדלת הסיכון למחלות ניווניות שונות.

פעולת נוגדי החימצון מסייעת בהפחתת ההשפעות של הרדיקלים החופשיים והקטנת דלקתיות.

הפחתת דלקתיות חשובה כחלק מטיפול טבעי בדלקת בקיבה ודלקת בוושט.


תרד ותרומתו הבריאותית לטיפול בעצירות

תרד יתרונות בריאותיים

• מסייע לעיכול תקין
• טוב לטיפול בעצירות
• עשיר בנוגדי חימצון
• מסייע להפחתת דלקתיות
• מסייע לתפקודי מוח תקינים
• מאט תהליכי הזדקנות
• מחזק את מערכת החיסון
• מסייע בהפחתת לחץ דם גבוה
• שומר על בריאות העצמות
• עשיר במינרלים ונוגדי חימצון


מחקרים

מחקר הבוחן כיצד תרד משפיע על יציבות DNA

מחקר העוסק בתרומת תרד להגברת העמידות בפני עקב חימצונית


אודות לילך נהרי ND

נטורופתית והרבליסטית מוסמכת. מטפלת בקליניקה פרטית מעל 20 שנים. מומחית בטיפול טבעי בדרכי עיכול במצבים כגון ריפלוקס, גסטריטיס, אולקוס ועוד. משך כ-10 שנים שימשה מרצה בכירה במכללת רידמן ובמכון וינגייט.