סולת לטיפול בכבד שומני

סולת או סמולינה היא למעשה קמח הטחון גס מחיטת דורום.

זוהי חיטה קשה בעלת ארומה עדינה והיא נמצא בשימוש קולינרי נרחב.

ניתן להכין מסולת סוגי מאפים שונים, סוגי לחם, פסטה ודייסה.

סולת מכילה כמות יפה של מינרלים וויטמינים בהשוואה לקמחים מעובדים.

היא עשירה בחלבון ובסיבים תזונתיים – שני מרכיבים המאיטים את ספיגת הסוכר בדם.

פעולה זו חשובה כחלק מטיפול טבעי בכבד שומני ובסוכרת סוג 2.

תחושת שובע

הרכב החלבונים והסיבים בסולת מסייעים להגיע לתחושת שובע מהירה יחסית.


סיוע לטיפול בכבד שומני

תרומתה המרכזית של סולת ביחס לכבד שומני היא איזון הסוכר בדם.

כבד שומני מאופיין לרוב במשקל גוף עודף ורמות סוכר גבוהות.

תכולת המגנזיום והסיבים התזונתיים בסולת מסייעת לשפר את תהליכי ספיגת הסוכר ורמתו בדם.

מגנזיום תורם גם להגברת רגישות התאים לאינסולין – הורמון האחראי על ויסות הסוכר לתאים.

מחקרים העלו כי תזונה עשירה במגנזיום מפחיתה את הסיכון לפתח סוכרת סוג 2 וכבד שומני.

הסיבים התזונתיים מסיייעים לנהל את עליות הסוכר בדם לאחר ארוחה.

ניקוי כבד

מכלול היתרונות של סולת בניהול משק הסוכר תורמות לתמיכה, ניקוי ושיקום כבד שומני.

משקל תקין וכבד שומני

סולת עשירה בוויטמיני B כגון תיאמין ובחומצה פולית. שני אלו בעלי תפקיד חשוב בתהליכים רבים בגוף.

בנוסף, סולת מהווה מקור טוב למינרלים כגון ברזל ומגנזיום להם תפקיד בייצור תאי דם אדומים.

הרכבה הייחודי של סולת במינרלים, סיבים וויטמינים אלו עשויים לסייע רבות לשמירה על משקל תקין.


חיטת דורום ממנה מכינים סולת

תמיכה במערכת העיכול

ב-100 גרם סולת יש כמות יפה של כ-4 גרם סיבים אשר חשובים לתמיכה בתהליכי עיכול שונים.

הסיבים תורמים להפחתת תחושת הרעב ושמירה על משקל מאוזן.

הם תורמים לשיפור יציאות, שמירה על בריאות פלורת המעי ואיזון החיידקים הטובים.

מחקר מעניין בדק את השפעת הסיבים על עצירות ונמצא כי צריכה מוגברת של סיבים משפרת עצירות וכן תסמינים נלווים כגון נפיחות וגזים.


חשיבות איכות הסולת

כל מזון מעובד יתר על המידה מאבד מערכו התזונתי והופך למזיק.

עיבוד המזון גורע מינרלים, חלבונים, וויטמינים וסיבים תזונתיים באופן הפוגע באיכותו הבריאותית.

ישנה חשיבות בבחירה מושכלת של סולת איכותית ממקור טוב וברמת עיבוד נמוכה.

חסרון הגלוטן

סולת עשירה בגלוטן שהוא חלבון אשר עלול להזיק לאנשים עם צליאק או כאלו הרגישים לגלוטן.



מחקרים

רכיבים תזונתיים, תחושת שובע ואנרגיה

השפעת סיבים תזונתיים על פלורת המעי

הרכב פלורת המעי בהשמנת יתר

שיפור עיכול וסיבים בלתי מסיסים

רגישות לגלוטן ללא צליאק


סולת – ערכים תזונתיים

לפי 100 גרם

התפלגות הערך הקלורי אנרגיה
פחמימות83.3%סה"כ קלוריות360
שומן2.4%קלוריות מפחמימות300
חלבון14.3%קלוריות משומן8.8
  קלוריות מחלבונים51.4
    
פחמימותחלבון וחומצות אמינו
סה"כ פחמימות72.8 גרםסה"כ חלבון12.7 גרם
סיבים תזונתיים3.9 גרםTryptophan162 מ"ג
עמילן ~Threonine335 מ"ג
סוכר~Isoleucine490 מ"ג
סוכרוז – Sucrose ~Leucine867 מ"ג
גלוקוז – Glucose~Lysine243 מ"ג
פרוקטוז – Fructose~Methionine198 מ"ג
לקטוז – Lactose~Cystine358 מ"ג
מלטוז – Maltose~Phenylalanine616 מ"ג
גאלאקטוז – Galactose~Tyrosine333 מ"ג
  Valine540 מ"ג
שומן וחומצות שומןArginine467 מ"ג
סה"כ שומן1.1 גרםHistidine257 מ"ג
שומן רווי0.2 גרםAlanine372 מ"ג
חד בלתי רווי0.1 גרםAspartic acid518 מ"ג
רב בלתי רווי0.4 גרםGlutamic acid4572 מ"ג
אומגה 337.0  מ"גGlycine401 מ"ג
אומגה 6393  מ"גProline1395 מ"ג
  Serine598 מ"ג
סטרול Hydroxyproline~
כולסטרול0.0 מ"ג  
פיטוסטרול~  
Campesterol~  
Stigmasterol~  
Beta-sitosterol~  
ויטמינים  
ויטמין A0.0 יחב"ל  
רטינול – Retinol0.0 מק"ג  
Retinol Activity Equivalent0.0 מק"גמינרלים
אלפא-קרוטן~סידן17.0 מ"ג
בטא-קרוטן~ברזל1.2 מ"ג
לייקופן~מגנזיום47.0 מ"ג
Lutein+Zeaxanthin~זרחן136 מ"ג
ויטמין C0.0 מ"גאשלגן186 מ"ג
ויטמין D~נתרן1.0 מ"ג
ויטמין E~אבץ1.1 מ"ג
ויטמין B10.3 מ"גנחושת0.2 מ"ג
ויטמין B20.1 מ"גמנגן0.6 מ"ג
ויטמין B33.3 מ"גסלניום~
ויטמין B60.1 מ"גפלואוריד~
חומצה פולית~  
ויטמין B120.0 מק"ג  
ויטמין B50.6 מ"גשונות
ויטמין K~אלכוהול0.0 גרם
  מים12.7 גרם
~ מציין נתון חסר או לא קייםאפר0.8 גרם
 קפאין0.0 גרם

אודות לילך נהרי ND

נטורופתית והרבליסטית מוסמכת. מטפלת בקליניקה פרטית מעל 20 שנים. מומחית בטיפול טבעי בדרכי עיכול במצבים כגון ריפלוקס, גסטריטיס, אולקוס ועוד. משך כ-10 שנים שימשה מרצה בכירה במכללת רידמן ובמכון וינגייט.