חיטה דורום - ערך תזונתי מפורט
יתרונות בריאותיים של חיטה דורום
חיטת דורום היא חיטה הגדלה באגן הים התיכון והיא החיטה הקשה ביותר, לכן מתאימה להכנת פסטה ולחם. החיטה מכילה ברובה פחמימות, אם כי לא מעט חלבון. כמו כן היא מכילה ויטמיני B, סידן, ברזל, מגנזיום, זרחן ואשלגן, אבץ, מנגן וסלניום. החיטה היא דגן נפוץ מאוד בתפריט הישראלי ולכן הוא עלול להיות אלרגני. החיטה אסורה לחולי צליאק ואינה מומלצת במצבים של אטופיק דרמטיטיס, אורטיקריה, פסוריאזיס ועוד.
חיטה דורום - ערכים תזונתיים לפי 100 גרם
התפלגות הערך הקלורי | אנרגיה | ||||
79.3% | סה"כ קלוריות | 339 | |||
6.3% | קלוריות מפחמימות | 269 | |||
14.4% | קלוריות משומן | 20.7 | |||
קלוריות מחלבונים | 49.1 | ||||
פחמימות | חלבון וחומצות אמינו | ||||
71.1 גרם | 13.7 גרם | ||||
0.0 גרם | 176 מ"ג | ||||
עמילן | ~ | 366 מ"ג | |||
~ | 533 מ"ג | ||||
סוכרוז - Sucrose | ~ | 934 מ"ג | |||
גלוקוז - Glucose | ~ | 303 מ"ג | |||
פרוקטוז - Fructose | ~ | 221 מ"ג | |||
לקטוז - Lactose | ~ | Cystine | 286 מ"ג | ||
מלטוז - Maltose | ~ | 681 מ"ג | |||
גאלאקטוז - Galactose | ~ | 357 מ"ג | |||
594 מ"ג | |||||
שומן וחומצות שומן | 483 מ"ג | ||||
2.5 גרם | 322 מ"ג | ||||
0.5 גרם | 427 מ"ג | ||||
חד בלתי רווי | 0.3 גרם | 617 מ"ג | |||
רב בלתי רווי | 1.0 גרם | Glutamic acid | 4744 מ"ג | ||
48.0 מ"ג | 495 מ"ג | ||||
אומגה 6 | 930 מ"ג | 1459 מ"ג | |||
667 מ"ג | |||||
סטרול | Hydroxyproline | ~ | |||
כולסטרול | 0.0 מ"ג | ||||
פיטוסטרול | 0.0 מ"ג | ||||
Campesterol | ~ | ||||
Stigmasterol | ~ | ||||
Beta-sitosterol | ~ | ||||
ויטמינים | |||||
0.0 יחב"ל | |||||
רטינול - Retinol | 0.0 מק"ג | ||||
Retinol Activity Equivalent | 0.0 מק"ג | מינרלים | |||
אלפא-קרוטן | ~ | 34.0 מ"ג | |||
בטא-קרוטן | ~ | 3.5 מ"ג | |||
לייקופן | ~ | 144 מ"ג | |||
Lutein+Zeaxanthin | ~ | 508 מ"ג | |||
0.0 מ"ג | 431 מ"ג | ||||
~ | 2.0 מ"ג | ||||
0.0 מק"ג | 4.2 מ"ג | ||||
0.4 מ"ג | 0.6 מ"ג | ||||
0.1 מ"ג | 3.0 מ"ג | ||||
6.7 מ"ג | 89.4 מ"ג | ||||
0.4 מ"ג | פלואוריד | ~ | |||
0.0 מק"ג | |||||
0.0 מק"ג | |||||
0.9 מ"ג | שונות | ||||
~ | 0.0 גרם | ||||
10.9 גרם | |||||
~ מציין נתון חסר או לא קיים | 1.8 גרם | ||||
~ |