חיטה דורום - ערך תזונתי מפורט

 

יתרונות בריאותיים של חיטה דורום
חיטת דורום היא חיטה הגדלה באגן הים התיכון והיא החיטה הקשה ביותר, לכן מתאימה להכנת פסטה ולחם. החיטה מכילה ברובה פחמימות, אם כי לא מעט חלבון. כמו כן היא מכילה ויטמיני B, סידן, ברזל, מגנזיום, זרחן ואשלגן, אבץ, מנגן וסלניום. החיטה היא דגן נפוץ מאוד בתפריט הישראלי ולכן הוא עלול להיות אלרגני. החיטה אסורה לחולי צליאק ואינה מומלצת במצבים של אטופיק דרמטיטיס, אורטיקריה, פסוריאזיס ועוד.


חיטה דורום - ערכים תזונתיים לפי 100 גרם

 

התפלגות הערך הקלורי אנרגיה
79.3%
סה"כ קלוריות
339
6.3%
קלוריות מפחמימות
269
14.4%
קלוריות משומן
20.7
  
קלוריות מחלבונים
49.1
    
פחמימותחלבון וחומצות אמינו
71.1 גרם13.7 גרם
0.0 גרם176 מ"ג
עמילן
~366 מ"ג
~533 מ"ג
סוכרוז - Sucrose
~934 מ"ג
גלוקוז - Glucose
~303 מ"ג
פרוקטוז - Fructose
~221 מ"ג
לקטוז - Lactose
~
Cystine
286 מ"ג
מלטוז - Maltose
~681 מ"ג
גאלאקטוז - Galactose
~357 מ"ג
  594 מ"ג
שומן וחומצות שומן483 מ"ג
2.5 גרם322 מ"ג
0.5 גרם427 מ"ג
חד בלתי רווי
0.3 גרם617 מ"ג
רב בלתי רווי
1.0 גרם
Glutamic acid
4744 מ"ג
48.0 מ"ג495 מ"ג
אומגה 6
930 מ"ג1459 מ"ג
  667 מ"ג
סטרול 
Hydroxyproline
~
כולסטרול
0.0 מ"ג  
פיטוסטרול
0.0 מ"ג  
Campesterol
~  
Stigmasterol
~  
Beta-sitosterol
~  
ויטמינים  
0.0 יחב"ל  
רטינול - Retinol
0.0 מק"ג  
Retinol Activity Equivalent
0.0 מק"גמינרלים
אלפא-קרוטן
~34.0 מ"ג
בטא-קרוטן
~3.5 מ"ג
לייקופן
~144 מ"ג
Lutein+Zeaxanthin
~508 מ"ג
0.0 מ"ג431 מ"ג
~2.0 מ"ג
0.0 מק"ג4.2 מ"ג
0.4 מ"ג0.6 מ"ג
0.1 מ"ג3.0 מ"ג
6.7 מ"ג89.4 מ"ג
0.4 מ"ג
פלואוריד
~
0.0 מק"ג  
0.0 מק"ג  
0.9 מ"גשונות
~0.0 גרם
  10.9 גרם
~ מציין נתון חסר או לא קיים1.8 גרם
 ~


אודות לילך נהרי ND | נטורופתית מוסמכת

מטפלת בקליניקה פרטית מזה כ-20 שנים. מתמחה בטיפול בדרכי עיכול עליונות, תסמונת מטבולית, הורמונלי ועוד. בוגרת בית הספר לרפואה משלימה קמפוס תל אביב בנטורופתיה. הרבליסטית מוסמכת [טיפול בצמחי מרפא] וכן מוסמכת בביופידבק שלב ב' [ניהול והפחתת סטרס]. משך כ-10 שנים מרצה בכירה במכללת רידמן לרפואה משלימה וכן במגמת נטורופתיה בבית הספר לרפואה משלימה במכון וינגייט


לילך נהרי - נטורופתית מוסמכתלילך נהרי נטורופתית מומחית


אולי יעניין אותך גם..