דלעת מבושלת - ערך תזונתי מפורט
יתרונות בריאותיים של דלעת מבושלת
דלעת הינה ירק ממשפחת הדלועיים כמו המלפפון והקישוא. צבעה הצהוב-כתום מסגיר את הכמויות הגבוהות של בטא קרוטן, קרטנואידים ולוטאין שיש בירק. שלושת המרכיבים הללו הם נוגדי חימצון רבי עצמה החשובים בעיקר לתקינות מערכת העיכול והעיניים. לכן מאוד מומלץ לאכול דלעת במצבים של קרוהן, קוליטיס, גסטריטיס, אזופגיטיס ואובאיטיס.
דלעת מבושלת - ערכים תזונתיים לפי 100 גרם
התפלגות הערך הקלורי | אנרגיה | ||||
88% | סה"כ קלוריות | 20.0 | |||
3% | קלוריות מפחמימות | 17.7 | |||
9% | קלוריות משומן | 0.6 | |||
קלוריות מחלבונים | 1.8 | ||||
פחמימות | חלבון וחומצות אמינו | ||||
4.9 גרם | 0.7 גרם | ||||
1.1 גרם | ~ | ||||
עמילן | ~ | ~ | |||
1.0 גרם | ~ | ||||
סוכרוז - Sucrose | ~ | ~ | |||
גלוקוז - Glucose | ~ | ~ | |||
פרוקטוז - Fructose | ~ | ~ | |||
לקטוז - Lactose | ~ | Cystine | ~ | ||
מלטוז - Maltose | ~ | ~ | |||
גאלאקטוז - Galactose | ~ | ~ | |||
~ | |||||
שומן וחומצות שומן | ~ | ||||
0.1 גרם | ~ | ||||
0.0 גרם | ~ | ||||
חד בלתי רווי | 0.0 גרם | ~ | |||
רב בלתי רווי | 0.0 גרם | Glutamic acid | ~ | ||
~ | |||||
סטרול | ~ | ||||
כולסטרול | 0.0 מ"ג | ~ | |||
פיטוסטרול | ~ | Hydroxyproline | ~ | ||
Campesterol | ~ | ||||
Stigmasterol | ~ | ||||
Beta-sitosterol | ~ | ||||
ויטמינים | |||||
4992 יחב"ל | |||||
רטינול - Retinol | 0.0 מק"ג | ||||
Retinol Activity Equivalent | 250 מק"ג | מינרלים | |||
אלפא-קרוטן | 348 מק"ג | 15.0 מ"ג | |||
בטא-קרוטן | 2096 מק"ג | 0.6 מ"ג | |||
לייקופן | 0.0 מק"ג | 9.0 מ"ג | |||
Lutein+Zeaxanthin | 1014 מק"ג | 30.0 מ"ג | |||
4.7 מ"ג | 230 מ"ג | ||||
~ | 1.0 מ"ג | ||||
0.8 מ"ג | 0.2 מ"ג | ||||
0.0 מ"ג | 0.1 מ"ג | ||||
0.1 מ"ג | 0.1 מ"ג | ||||
0.4 מ"ג | 0.2 מק"ג | ||||
0.0 מ"ג | |||||
0.0 מ"ג | |||||
0.0 מק"ג | |||||
0.2 מ"ג | שונות | ||||
0.8 מק"ג | 0.0 גרם | ||||
93.7 גרם | |||||
~ מציין נתון חסר או לא קיים | 0.6 גרם | ||||
0.0 מ"ג |