דלעת מבושלת - ערך תזונתי מפורט

 

יתרונות בריאותיים של דלעת מבושלת
דלעת הינה ירק ממשפחת הדלועיים כמו המלפפון והקישוא. צבעה הצהוב-כתום מסגיר את הכמויות הגבוהות של בטא קרוטן, קרטנואידים ולוטאין שיש בירק. שלושת המרכיבים הללו הם נוגדי חימצון רבי עצמה החשובים בעיקר לתקינות מערכת העיכול והעיניים. לכן מאוד מומלץ לאכול דלעת במצבים של קרוהן, קוליטיס, גסטריטיס, אזופגיטיס ואובאיטיס.


דלעת מבושלת - ערכים תזונתיים לפי 100 גרם

 

התפלגות הערך הקלורי אנרגיה
88%
סה"כ קלוריות
20.0
3%
קלוריות מפחמימות
17.7
9%
קלוריות משומן
0.6
  
קלוריות מחלבונים
1.8
    
פחמימותחלבון וחומצות אמינו
4.9 גרם0.7 גרם
1.1 גרם~
עמילן
~~
1.0 גרם~
סוכרוז - Sucrose
~~
גלוקוז - Glucose
~~
פרוקטוז - Fructose
~~
לקטוז - Lactose
~
Cystine
~
מלטוז - Maltose
~~
גאלאקטוז - Galactose
~~
  ~
שומן וחומצות שומן~
0.1 גרם~
0.0 גרם~
חד בלתי רווי
0.0 גרם~
רב בלתי רווי
0.0 גרם
Glutamic acid
~
  ~
סטרול ~
כולסטרול
0.0 מ"ג~
פיטוסטרול
~
Hydroxyproline
~
Campesterol
~  
Stigmasterol
~  
Beta-sitosterol
~  
ויטמינים  
4992 יחב"ל  
רטינול - Retinol
0.0 מק"ג  
Retinol Activity Equivalent
250 מק"גמינרלים
אלפא-קרוטן
348 מק"ג15.0 מ"ג
בטא-קרוטן
2096 מק"ג0.6 מ"ג
לייקופן
0.0 מק"ג9.0 מ"ג
Lutein+Zeaxanthin
1014 מק"ג30.0 מ"ג
4.7 מ"ג230 מ"ג
~1.0 מ"ג
0.8 מ"ג0.2 מ"ג
0.0 מ"ג0.1 מ"ג
0.1 מ"ג0.1 מ"ג
0.4 מ"ג0.2 מק"ג
0.0 מ"ג  
0.0 מ"ג  
0.0 מק"ג  
0.2 מ"גשונות
0.8 מק"ג0.0 גרם
  93.7 גרם
~ מציין נתון חסר או לא קיים0.6 גרם
 0.0 מ"ג