ביצי דגים - קוויאר - ערך תזונתי מפורט
יתרונות בריאותיים של ביצי דגים - קוויאר
הקוויאר נחשב למזון יוקרה והוא עתיר שומן, נתרן וכולסטרול כמו כן הוא מכיל ויטמין A,D,B12. בגלל התכולה הגבוהה שלו של שומן, נתרן וכולסטרול הקוויאר אינו מומלץ במצבי בריאות כגון: אנגינה פקטוריס, אקזמה, יתר לחץ דם, גאוט, כבד שומני, עודף משקל, סוכרת סוג 2 ועוד
ביצי דגים - קוויאר - ערכים תזונתיים לפי 100 גרם
התפלגות הערך הקלורי | אנרגיה | ||||
1% | סה"כ קלוריות | 252 | |||
64% | קלוריות מפחמימות | 2.7 | |||
35% | קלוריות משומן | 161 | |||
קלוריות מחלבונים | 87.8 | ||||
| |||||
פחמימות | חלבון וחומצות אמינו | ||||
4.0 גרם | 24.6 גרם | ||||
0.0 גרם | 323 מ"ג | ||||
עמילן | 0.0 גרם | 1263 מ"ג | |||
0.0 גרם | 1035 מ"ג | ||||
סוכרוז - Sucrose | 0.0 מ"ג | 2133 מ"ג | |||
גלוקוז - Glucose | 0.0 מ"ג | 1834 מ"ג | |||
פרוקטוז - Fructose | 0.0 מ"ג | 646 מ"ג | |||
לקטוז - Lactose | 0.0 מ"ג | Cystine | 449 מ"ג | ||
מלטוז - Maltose | 0.0 מ"ג | 1071 מ"ג | |||
גאלאקטוז - Galactose | 0.0 מ"ג | 968 מ"ג | |||
1263 מ"ג | |||||
שומן וחומצות שומן | 1590 מ"ג | ||||
17.9 גרם | 649 מ"ג | ||||
4.1 גרם | 1653 מ"ג | ||||
חד בלתי רווי | 4.6 גרם | 2385 מ"ג | |||
רב בלתי רווי | 7.4 גרם | Glutamic acid | 3633 מ"ג | ||
| 740 מ"ג | ||||
סטרול | 1200 מ"ג | ||||
כולסטרול | 588 מ"ג | 1897 מ"ג | |||
פיטוסטרול | ~ | Hydroxyproline | ~ | ||
Campesterol | ~ | ||||
Stigmasterol | ~ | ||||
Beta-sitosterol | ~ | ||||
ויטמינים | |||||
1870 יחב"ל | |||||
רטינול - Retinol | 561 מק"ג | ||||
Retinol Activity Equivalent | 561 מק"ג | מינרלים | |||
אלפא-קרוטן | 0.0 מק"ג | 275 מ"ג | |||
בטא-קרוטן | 0.0 מק"ג | 11.9 מ"ג | |||
לייקופן | 0.0 מק"ג | 300 מ"ג | |||
Lutein+Zeaxanthin | 720 מק"ג | 356 מ"ג | |||
0.0 מ"ג | 181 מ"ג | ||||
232 יחב"ל | 1500 מ"ג | ||||
7.0 מ"ג | 0.9 מ"ג | ||||
0.2 מ"ג | 0.1 מ"ג | ||||
0.6 מ"ג | 0.1 מ"ג | ||||
0.1 מ"ג | 65.5 מק"ג | ||||
0.3 מ"ג | |||||
0.0 מק"ג | |||||
20.0 מק"ג | |||||
3.5 מ"ג | שונות | ||||
0.7 מק"ג | 0.0 מ"ג | ||||
47.5 מ"ג | |||||
~ מציין נתון חסר או לא קיים | 6.5 מ"ג | ||||
0.0 מ"ג |