אורז לבן, מבושל - ערך תזונתי מפורט
יתרונות בריאותיים של אורז לבן
אורז לבן דל מאוד במרכיבים חיוניים. הוא מכיל ויטמין B3 וכמות נמוכה של אשלגן. הוא דל מאוד בסיבים ועשיר בעיקר בפחמימות פשוטות. בגלל תכולת הסיבים הנמוכה שלו הוא מומלץ במצבי בריאות כגון: שלשול, היפוכלורדריה, גזים ונפיחות. הוא אינו מומלץ במצבי בריאות כגון: עודף משקל, סוכרת סוג 2, טריגליצרידים גבוהים, היפוגליקמיה, אקנה ועוד.
אורז לבן, מבושל - ערכים תזונתיים לפי 100 גרם
התפלגות הערך הקלורי | אנרגיה | ||||
90% | סה"כ קלוריות | 130 | |||
2% | קלוריות מפחמימות | 117 | |||
8% | קלוריות משומן | 2.3 | |||
קלוריות מחלבונים | 10.3 | ||||
פחמימות | חלבון וחומצות אמינו | ||||
28.2 גרם | 2.7 גרם | ||||
0.4 גרם | 31.0 מ"ג | ||||
עמילן | ~ | 96.0 מ"ג | |||
0.1 גרם | 116 מ"ג | ||||
סוכרוז - Sucrose | ~ | 222 מ"ג | |||
גלוקוז - Glucose | ~ | 97.0 מ"ג | |||
פרוקטוז - Fructose | ~ | 63.0 מ"ג | |||
לקטוז - Lactose | ~ | Cystine | 55.0 מ"ג | ||
מלטוז - Maltose | ~ | 144 מ"ג | |||
גאלאקטוז - Galactose | ~ | 90.0 מ"ג | |||
164 מ"ג | |||||
שומן וחומצות שומן | 224 מ"ג | ||||
0.3 גרם | 63.0 מ"ג | ||||
0.1 גרם | 156 מ"ג | ||||
חד בלתי רווי | 0.1 גרם | 253 מ"ג | |||
רב בלתי רווי | 0.1 גרם | Glutamic acid | 524 מ"ג | ||
122 מ"ג | |||||
סטרול | 127 מ"ג | ||||
כולסטרול | 0.0 מ"ג | 141 מ"ג | |||
פיטוסטרול | ~ | Hydroxyproline | ~ | ||
Campesterol | ~ | ||||
Stigmasterol | ~ | ||||
Beta-sitosterol | ~ | ||||
ויטמינים | |||||
0.0 יחב"ל | |||||
רטינול - Retinol | 0.0 מק"ג | ||||
Retinol Activity Equivalent | 0.0 מק"ג | מינרלים | |||
אלפא-קרוטן | 0.0 מק"ג | 10.0 מ"ג | |||
בטא-קרוטן | 0.0 מק"ג | 1.2 מ"ג | |||
לייקופן | 0.0 מק"ג | 12.0 מ"ג | |||
Lutein+Zeaxanthin | 0.0 מק"ג | 43.0 מ"ג | |||
0.0 מ"ג | 35.0 מ"ג | ||||
~ | 1.0 מ"ג | ||||
0.0 מק"ג | 0.5 מ"ג | ||||
0.2 מ"ג | 0.1 מ"ג | ||||
0.0 מ"ג | 0.5 מ"ג | ||||
1.5 מ"ג | 7.5 מק"ג | ||||
0.1 מ"ג | |||||
55.0 מק"ג | |||||
0.0 מק"ג | |||||
0.4 מ"ג | שונות | ||||
0.0 מק"ג | 0.0 גרם | ||||
68.4 גרם | |||||
~ מציין נתון חסר או לא קיים | 0.4 גרם | ||||
0.0 מ"ג |