תכולת ויטמין K במזונות שונים
ויטמין K ממלא תפקיד חיוני בכבד. הוא לוקח חלק בסינטזה של חלבונים החיוניים לקרישיות הדם. ישנן 2 נגזרות של ויטמין K – הצמחית והכימית. הנגזרת הצמחית מאוד שמישה, היא הנגזרת בה משתמשים בתוספי מזון, ובעודף היא מופרשת בקלות מהגוף. הנגזרת הכימית בעייתית ןבמינונים גבוהים יכולות להיות תופעות רעילות כי לגוף קשה לפנות אותה. בנגזרת זו משתמשים בבי"ח במסגרת טיפולים. הפלורה הטבעית במעיים, אוכלוסיית החיידקים הטובים, מסנטזת את ויטמין K. ויטמין זה מסיס בשומן ונאגר בכמות קטנה בעצמות ובכבד.
הערה חשובה:
רשימת מזונות זו אינה רשימת מזונות המומלץ להימנע מהם. רשימה זו מספקת מידע בלבד על כמות ויטמין K במזונות השונים, ולכן היא יכולה לעזור בבחירת תפריט מאוזן דל בוויטמין K.
קבוצת המזון | תכולה נמוכה | תכולה בינונית | תכולה גבוהה |
ירקות | שעועית ירוקה | אספרגוס | ברוקולי |
פירות | תפוח עץ | ||
בשר ודגים | בשר אדום | ||
שמנים | שמן תירס | מרגרינה | מיונז שמן קנולה שמן סויה |
מוצרי חלב | חמאה גבינת צ'דר ביצים יוגורט שמנת חמוצה | ||
משקאות | קפה קולה מיץ פירות חלב תה שחור מים | תה ירוק | |
דגנים ולחם | כעך לחם קמח שיבולת שועל אורז ספגטי דגני בוקר | ||
שונות | דבש ג'לטין חמאת בוטנים סוכר | מלפפון חמוץ |