מרק ירקות בלימון - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
הפטרוזיליה עשירה בברזל והיא טובה לחיזוק מערכת החיסון. קישואים עשירים בסיבים תזונתיים הם טובים לתהליכי עיכול, עצירות ועוד.

רכיבים:
2 וחצי כוסות מים
3 תפוחי אדמה
3 קישואים
2 גזרים או חצי דלורית או 200 גרם דלעת
1 שורש פטרוזיליה או חצי שורש סלרי
3 גבעולי סלרי
1/2 לימון

אופן ההכנה:
לחתוך את תפוחי האדמה לרבעים, את הגזרים ואת שורש הפטרוזיליה באמצע לאורכם (אם משתמשים בדלעת או דלורית – לחתוך לקוביות גדולות) את גבעולי הסלרי לחתיכות באורך 8 ס"מ. לחתוך את הלימון על קליפתו לפרוסות. להכניס את הירקות לסיר עם הלימון והמים ולבשל עד שהירקות מתרככים. אפשר להגיש כמרק ואפשר כ ירקות מבושלים.


מתכון מספר הבישול הטבעי מאת הילית חמו מאיר בהוצאת שרה חמו, הבית הטבעי,
מחברת הספר "שביל הזהב לריפוי טבעי" | לרכישת הספרים לחצו כאן