מוקפץ סויה ופלפלים - מתכון בריאות

 

פלפלים, במיוחד פלפל אדום, מכיל כמות גבוהה ביותר של ויטמין C. זהו נוגד חימצון חשוב היכול לסייע רבות לחיזוק מערכת החיסון, ובכך עשוי לסייע בהתמודדות טובה יותר עם שפעת, צינון, שיעול וליחה ועוד. כמו כן, במתכון ישנם רכיבים כגון בצל, שום וג'ינג'ר אשר כל אחד לחוד ויחדיו הם טובים ביותר לניקוי רעלים מהגוף, שיפור עיכול, עצירות ונפיחות בבטן, חיזוק חיסוני ויכולים לסייע כאנטיביוטיקה טבעית להתמודדות עם חיידקים ווירוסים.


צמחי מרפא לניקוי רעלם מהגוףצמחי מרפא לניקוי רעלים מהגוף



מוקפץ סויה ופלפלים - מתכון בריאות


צמחי מרפא לעיכול תקיןצמחי מרפא עצירות ועיכול תקין



מצרכים

100 גר' נתחוני סויה מיובשים
3 פלפלים בשלושה צבעים-חתוכים לרצועות
1 בצל בינוני חתוך לרצועות
3 שיני שום
1 גזר פרוס עם קולפן לרצועות
3 כפות רוטב סויה איכותי
1 כפית סוכר חום
1 כפית גי'נג'ר טרי מגורר או חצי כפית ג'ינג'ר מיובש
2 כפות יין לבן יבש
מלח ופלפל

אופן ההכנה

משרים את נתחי הסויה במים רותחים כרבע שעה. מסננים. מחממים מעט שמן בסיר, מוסיפים בצל, מערבבים ומבשלים 3 דקות. מוסיפים את הפלפלים ושיני השום וממשיכים לאדות תוך כדי ערבוב. לאחר 2-3 דק' מוסיפים את נתחי הסויה המסוננים ואת הגזר, מערבבים ומבשלים יחד עוד כמה דקות. מוסיפים רוטב סויה, יין לבן, סוכר חום, ג'ינג'ר מלח (מעט!) ופלפל. מוסיפים מעט מים, מרתיחים, מנמיכים את האש ומבשלים עשר דקות נוספות.


בצל
הבצל הסגול עשיר באנטוציאנינים - נוגדי חימצון המסייעים בהאטת תהליכי הזדקנות.

שום
נחשב כאנטיביוטיקה של הטבע. החומר הפעיל אליצין מכיל רכיבים נוגדי חיידקים, וירוסים ופטריות.

גזר
תורם לראייה תקינה שומר על הלב וכלי הדם, מסייע בניקוי רעלים ושיקום הכבד, עשיר בנוגדי חימצון.

ג'ינג'ר
מעכב התכווצויות בקיבה, מפחית הקאות, עוזר בהפרעות עיכול עם גזים, נוגד דלקת. 


התוכן בדף זה משמש לצרכי מידע בלבד והוא אינו משמש כעיצה רפואית או תחליף להתייעצות/טיפול עם מומחה/רופא. נשים בהריון, מניקות, אנשים הסובלים ממחלות כרוניות ו/או הנוטלים תרופות יש להיוועץ ברופא או בעל מקצוע בטרם צריכה/שימוש.