טינקטורה | מילון מונחים
ברפואת צמחי מרפא, טינקטורה הינה מיצוי אלכוהולי המופק מכל חלקי צמחי מרפא - עלים, ענפים, שורשים, גזעים ופירות. על מנת להפיק טינקטורה מצמח מרפא, יש להשתמש באתנול (אלכוהול) של לפחות 40-60%. אופן יצירת הטינקטורה כוללת השרייה של צמח המרפא בצנצנת עם אלכוהול של לפחות 40%. משאירים את הצנצנת לשבועיים-שלושה ומידי פעם מנערים את הצנצנת. על מנת לעשות טינקטורה יותר מדויקת נעשות מדידות יותר מדויקות על ידי צירוף של צמח המרפא עם ערבוב של מים ואתנול. בפרמקופאה של צמחי מרפא ניתן למצוא את שיטות ההכנה, המינונים והשילובים האופטימליים להכנת טינקטורה לכל צמח מרפא.