מאת:
ניווט מהיר
פקאן הוא אגוז אשר מגיע במקור מיבשת אמריקה. טעם החמאה הייחודי שלו מקנה לו מקום במתכונים ובמנות רבות. הדרך הטובה לאכול פקאן היא בצורתו הטבעית לא קלוי או מומלח.
אגוז הפקאן, בדומה לשאר משפחת האגוזים, מכיל בעיקר חומצות שומן בריאות. בנוסף הוא מהווה מקור טוב לסיבים תזונתיים ומינרלים שונים אשר מקנים לו יכולת טובה לתרום לתהליכים שונים ולסייע כחלק מטיפול טבעי בכבד שומני, דלקת בקיבה, עצירות, איזון משקל ועוד.
אגוז פקאן עלול לעורר תגובה אלרגית אצל אנשים מסויימים. יש להמנע מצריכה במידה וישנה אלרגיה לאגוזים.
פקאן וכבד שומני
אגוז פקאן יכול לסייע לאיזון סוכר ומניעת קפיצות חדות של אינסולין. המדד הגליקמי של פקאן נמוך עקב שילוב הסיבים וחומצות השומן. תכונה זו חשובה כחלק מטיפול טבעי בכבד שומני.
שמירה על רמות סוכר מאוזנות מפחית את תחושת הרעב ומסייעת לשמירה על משקל מאוזן. משקל מאוזן הוא יעד חיוני בטיפול בכבד שומני אשר השכיחות שלו אצל אנשים בעלי משקל עודף היא גבוהה.
שילוב פקאן בתפריט טיפולי לריפוי כבד שומני מסייע למתן השפעות של מזונות אחרים על רמות הסוכר בדם. יתרה מזאת, קלוריות בכמות נכונה אשר מגיעות ממקור שומני אינן נוטות להצטבר במאגרי השומן של הגוף והכבד. בניגוד לקלוריות המגיעות מפחמימות ריקות.
פקאן וגסטריטיס
ריכוז של מינרלים ונוגדי חימצון לצד חומצות שומן חיוניות מקנות לפקאן יכולת לסייע בהפחתת תהליכים דלקתיים בגוף. צריכה נכונה של פקאן במצב של גסטריטיס מסייע לעידוד פעילות שיקומית של רירית הקיבה המודלקת.
יתרה מזאת, צריכה של מזונות משלימים תומכת באיזון מערכת החיסון ומאפשרת סביבת החלמה אופטימלית לאזורי הדלקת על רקמת הקיבה. שילוב תזונתי שכזה ממלא תפקיד מרכזי בטיפול טבעי בגסטריטיס.
פקאן ועצירות
תכולת סיבים תזונתיים בפקאן מאפשרים לתמוך בפעילות עיכול ולמנוע עצירות. הסיבים התזונתיים חשובים להזנת אוכלוסיית החיידקים במעי והם תורמים לשיפור תנועתיות המעי על ידי הגדלת נפח הצואה.
הסיבים התזונתיים משפיעים על תהליכים מטבוליים ולצד התמיכה בתהליכי עיכול תקינים תרומתם הכוללת לבריאות היא גבוהה.
איך לאכול פקאן
הדרך הכי טובה לאכול פקאן, כמו גם אגוזים אחרים, היא בצורתם הטבעית. חומצות השומן הבריאות נוטות להתחמצן בתהליך הבישול ולאבד מערכם. בישול או קלייה ארוכים מידי יכולה גם להפוך אות חומצות השומן למזיקות.

פקאן יתרונות בריאותיים
1. עשירים בחומצות שומן בריאות.
2. טובים להסדרת עיכול.
3. מורידים סיכון להתקפי לב.
4. מכילים נוגדי חימצון.
5. תורמים לחיזוק חיסוני.
6. תורמים להפחתת דלקתיות.
7. מסייעים באיזון מע' העצבים.
8. טובים לאיזון לחץ דם.
9 מסייעים לאיזון רמות סוכר.
10 תורמים לשמירה על משקל מאוזן.
מחקרים
מחקר אשר בחן את תרומתם של סיבים תזונתיים לטיפול בתסמונת מטבולית
סקירת מחקר שיטתית על השפעת רכיבי אגוז פקאן על מדדים גליקמיים שונים
אודות לילך נהרי ND
נטורופתית והרבליסטית מוסמכת. מטפלת בקליניקה פרטית מעל 20 שנים. מומחית בטיפול טבעי בדרכי עיכול במצבים כגון ריפלוקס, גסטריטיס, אולקוס ועוד. משך כ-10 שנים שימשה מרצה בכירה במכללת רידמן ובמכון וינגייט.
