כרוב ירוק טרי – ערך תזונתי מפורט

יתרונות בריאותיים של כרוב ירוק טרי
כרוב הוא ירק ממשפחת המצליבים. למשפחה זו תכונות בריאותיות רבות. ניתן לאכול את הכרוב טרי, כבוש או מבושל. הכרוב מכיל כמות גבוהה של ויטמין C וויטמין K, ומינרלים כגון סידן, אשלגן ומגנזיום. הכרוב מכיל כמות גבוהה של חומצה גלוטמית שעוזרת בריפוי כיבים ודלקות. בנוסף, הוא מכיל מרכיבים אנטי סרטניים שנחקרו רבות. עלי הכרוב יעילים למצבי בריאות רבים כגון גסטריטיס, אולקוס, אזופגיטיס, אוסטאופרוזיס ועוד.


כרוב ירוק טרי – ערך תזונתי מפורט – ערכים תזונתיים לפי 100 גרם

התפלגות הערך הקלורי אנרגיה
פחמימות84%סה"כ קלוריות25.0
שומן3.2%קלוריות מפחמימות21.0
חלבון12.4%קלוריות משומן0.8
  קלוריות מחלבונים3.1
    
פחמימותחלבון וחומצות אמינו
סה"כ פחמימות5.8 גרםסה"כ חלבון1.3 גרם
סיבים תזונתיים2.5 גרםTryptophan11.0 מ"ג
עמילן0.0 גרםThreonine35.0 מ"ג
סוכר3.2 גרםIsoleucine30.0 מ"ג
סוכרוז – Sucrose80.0 מ"גLeucine41.0 מ"ג
גלוקוז – Glucose1670 מ"גLysine44.0 מ"ג
פרוקטוז – Fructose1450 מ"גMethionine12.0 מ"ג
לקטוז – Lactose0.0 מ"גCystine11.0 מ"ג
מלטוז – Maltose10.0 מ"גPhenylalanine32.0 מ"ג
גאלאקטוז – Galactose0.0 מ"גTyrosine19.0 מ"ג
  Valine42.0 מ"ג
שומן וחומצות שומןArginine75.0 מ"ג
סה"כ שומן0.1 גרםHistidine22.0 מ"ג
שומן רווי0.0 גרםAlanine42.0 מ"ג
חד בלתי רווי0.0 גרםAspartic acid122 מ"ג
רב בלתי רווי0.0 גרםGlutamic acid294 מ"ג
אומגה 3~Glycine30.0 מ"ג
אומגה 617.0 מ"גProline48.0 מ"ג
  Serine53.0 מ"ג
סטרול Hydroxyproline~
כולסטרול0.0 מ"ג  
פיטוסטרול11.0 מ"ג  
Campesterol~  
Stigmasterol~  
Beta-sitosterol~  
ויטמינים  
ויטמין A98.0 יחב"ל  
רטינול – Retinol0.0 מק"ג  
Retinol Activity Equivalent5.0 מק"גמינרלים
אלפא-קרוטן33.0 מק"גסידן40.0 מ"ג
בטא-קרוטן42.0 מק"גברזל0.5 מ"ג
לייקופן0.0 מק"גמגנזיום12.0 מ"ג
Lutein+Zeaxanthin30.0 מק"גזרחן26.0 מ"ג
ויטמין C36.6 מ"גאשלגן170 מ"ג
ויטמין D~נתרן18.0 מ"ג
ויטמין E0.2 מ"גאבץ0.2 מ"ג
ויטמין B10.1 מ"גנחושת0.0 מ"ג
ויטמין B20.0 מ"גמנגן0.2 מ"ג
ויטמין B30.2 מ"גסלניום0.3 מק"ג
ויטמין B60.1 מ"גפלואוריד1.0 מק"ג
חומצה פולית~  
ויטמין B120.0 מק"ג  
ויטמין B50.2 מ"גשונות
ויטמין K76.0 מק"גאלכוהול0.0 גרם
  מים92.2 גרם
~ מציין נתון חסר או לא קייםאפר0.6 גרם
 קפאין0.0 גרם

מטפלת בקליניקה פרטית מעל 20 שנים. מומחית בטיפול טבעי בדרכי עיכול במצבים כגון ריפלוקס, גסטריטיס, אולקוס ועוד. בוגרת בית הספר לרפואה משלימה קמפוס תל אביב בנטורופתיה. הרבליסטית מוסמכת (טיפול בצמחי מרפא). משך כ-10 שנים שימשה מרצה בכירה במכללת רידמן לרפואה משלימה וכן במגמת נטורופתיה בבית הספר לרפואה משלימה במכון וינגייט.

    מאמרים נוספים שיעניינו אותך: