מאת:
שיתוף המאמר
ניווט מהיר
יתרונות בריאותיים של זיתים ירוקים כבושים
זיתים ירוקים גדלים על עץ הזית, עץ שגדל פרא באזור אגן הים התיכון והוא תורבת כבר לפני אלפי שנים. גם בתנ"ך שמן הזית מוזכר כטוב למאכל. ניתן לאכול את הזיתים רק שהם כבושים, כלומר, מושרים במלח, מים ותבלינים. הזיתים הכבושים מתרככים ומקבלים את הטעם של התבלינים והמלח. הזיתים מכילים בעיקר שומן מסוג חד בלתי רווי. זהו סוג השומן המומלץ ביותר מכיוון שאינו נוטה להתחמצן כשאר השומנים והוא נמצא יעיל להעלאת הכולסטרול הטוב. לכן מומלץ לאכול זיתים במצבים של יתר לחץ דם, כבד שומני, כולסטרול גבוה, גאוט ועוד.
זיתים ירוקים כבושים – ערכים תזונתיים לפי 100 גרם
התפלגות הערך הקלורי | אנרגיה | ||||
פחמימות | 10% | סה"כ קלוריות | 145 | ||
שומן | 88% | קלוריות מפחמימות | 13.3 | ||
חלבון | 2% | קלוריות משומן | 128 | ||
קלוריות מחלבונים | 3.5 | ||||
פחמימות | חלבון וחומצות אמינו | ||||
סה"כ פחמימות | 3.8 גרם | סה"כ חלבון | 1.0 גרם | ||
סיבים תזונתיים | 3.3 גרם | Tryptophan | ~ | ||
עמילן | 0.0 גרם | Threonine | ~ | ||
סוכר | 0.5 גרם | Isoleucine | ~ | ||
סוכרוז – Sucrose | ~ | Leucine | ~ | ||
גלוקוז – Glucose | ~ | Lysine | ~ | ||
פרוקטוז – Fructose | ~ | Methionine | ~ | ||
לקטוז – Lactose | ~ | Cystine | ~ | ||
מלטוז – Maltose | ~ | Phenylalanine | ~ | ||
גאלאקטוז – Galactose | ~ | Tyrosine | ~ | ||
Valine | ~ | ||||
שומן וחומצות שומן | Arginine | ~ | |||
סה"כ שומן | 15.3 גרם | Histidine | ~ | ||
שומן רווי | 2.0 גרם | Alanine | ~ | ||
חד בלתי רווי | 11.3 גרם | Aspartic acid | ~ | ||
רב בלתי רווי | 1.3 גרם | Glutamic acid | ~ | ||
Glycine | ~ | ||||
סטרול | Proline | ~ | |||
כולסטרול | 0.0 מ"ג | Serine | ~ | ||
פיטוסטרול | ~ | Hydroxyproline | ~ | ||
Campesterol | ~ | ||||
Stigmasterol | ~ | ||||
Beta-sitosterol | ~ | ||||
ויטמינים | |||||
ויטמין A | 393 יחב"ל | ||||
רטינול – Retinol | 0.0 מק"ג | ||||
Retinol Activity Equivalent | 20.0 מק"ג | מינרלים | |||
אלפא-קרוטן | 0.0 מק"ג | סידן | 52.0 מ"ג | ||
בטא-קרוטן | 231 מק"ג | מגנזיום | 0.5 מ"ג | ||
לייקופן | 0.0 מק"ג | מגנזיום | 11.0 מ"ג | ||
Lutein+Zeaxanthin | 510 מק"ג | זרחן | 4.0 מ"ג | ||
ויטמין C | 0.0 מ"ג | אשלגן | 42.0 מ"ג | ||
ויטמין D | ~ | נתרן | 1556 מ"ג | ||
ויטמין E | 3.8 מ"ג | אבץ | 0.0 מ"ג | ||
ויטמין B1 | 0.0 מ"ג | נחושת | 0.1 מ"ג | ||
ויטמין B2 | 0.0 מ"ג | מנגן | ~ | ||
ויטמין B3 | 0.2 מ"ג | סלניום | 0.9 מק"ג | ||
ויטמין B6 | 0.0 מ"ג | ||||
חומצה פולית | 0.0 מ"ג | ||||
ויטמין B12 | 0.0 מק"ג | ||||
ויטמין B5 | 0.0 מ"ג | שונות | |||
ויטמין K | 1.4 מק"ג | אלכוהול | 0.0 גרם | ||
מים | 75.3 גרם | ||||
~ מציין נתון חסר או לא קיים | אפר | 4.5 גרם | |||
קפאין | 0.0 מ"ג |
אודות לילך נהרי ND | נטורופתית מוסמכת
מטפלת בקליניקה פרטית מעל 20 שנים. מומחית בטיפול טבעי בדרכי עיכול במצבים כגון ריפלוקס, גסטריטיס, אולקוס ועוד. בוגרת בית הספר לרפואה משלימה קמפוס תל אביב בנטורופתיה. הרבליסטית מוסמכת (טיפול בצמחי מרפא). משך כ-10 שנים שימשה מרצה בכירה במכללת רידמן לרפואה משלימה וכן במגמת נטורופתיה בבית הספר לרפואה משלימה במכון וינגייט.
התחילו בתהליך ההחלמה
השאירו הודעה ונחזור אליכם