מאת:
שיתוף המאמר
ניווט מהיר
מקור האבוקדו הוא באמריקה – בעיקר מקסיקו ומדינות אחרות במרכז אמריקה. כיום האבוקדו גדל במדינות רבות בעולם כולל בישראל.
האבוקדו הראשון הגיע לישראל בשנות ה-50 ומאז הוא גדל בשטחים נרחבים בארץ. לאבוקדו סוגים רבים השונים במרקם, בטעם ובגודל שלהם.
יש המחשיבים את האבוקדו כמזון על בעיקר בגלל ריכוז מרכיבים תזונתיים רב ומגוון. החל מחומצות שומן בריאות, דרך סיבים תזונתיים וכלה במינרלים וויטמינים בריכוזים גבוהים.
פרי מיוחד זה עשיר בשומן חד בלתי רווי, אשלגן, מגנזיום ובטא קרוטן. האבוקדו הינו מקור טוב גם לויטמין E ולסיבים תזונתיים.
הוא מכיל חומרים אנטי דלקתיים ונוגדי חימצון חזקים אשר חשובים למניעה וטיפול במצבי בריאות רבים בהם בעיות לב, בעיות עיכול כגון גסטריטיס, אולקוס ועוד.
הידעת? ישנם למעלה מ-500 זני אבוקדו בעולם, הוא נחשב כפרי למרות תכולת השומן הגבוהה שבו, קליפת האבוקדו עלולה להזיק לכלבים וחתולים.
אבוקדו – ערכים תזונתיים לפי 100 גרם
התפלגות הערך הקלורי | אנרגיה | ||||
פחמימות | 19% | סה"כ קלוריות | 160 | ||
שומן | 77% | קלוריות מפחמימות | 30.6 | ||
חלבון | 4% | קלוריות משומן | 123 | ||
קלוריות מחלבונים | 6.7 | ||||
פחמימות | חלבון וחומצות אמינו | ||||
סה"כ פחמימות | 8.5 גרם | סה"כ חלבון | 2.0 גרם | ||
סיבים תזונתיים | 6.7 גרם | Tryptophan | 25.0 מ"ג | ||
עמילן | 0.1 גרם | Threonine | 73.0 מ"ג | ||
סוכר | 0.7 גרם | Isoleucine | 84.0 מ"ג | ||
סוכרוז – Sucrose | 60 מ"ג | Leucine | 143.0 מ"ג | ||
גלוקוז – Glucose | 370 מ"ג | Lysine | 132.0 מ"ג | ||
פרוקטוז – Fructose | 120 מ"ג | Methionine | 38.0 מ"ג | ||
לקטוז – Lactose | 0.0 מ"ג | Cystine | 27.0 מ"ג | ||
מלטוז – Maltose | 0.0 מ"ג | Phenylalanine | 232.0 מ"ג | ||
גאלאקטוז – Galactose | 100 מ"ג | Tyrosine | 49.0 מ"ג | ||
Valine | 107.0 מ"ג | ||||
שומן וחומצות שומן | Arginine | 88.0 מ"ג | |||
סה"כ שומן | 14.7 גרם | Histidine | 49.0 מ"ג | ||
שומן רווי | 2.1 גרם | Alanine | 109.0 מ"ג | ||
חד בלתי רווי | 9.8 גרם | Aspartic acid | 236.0 מ"ג | ||
רב בלתי רווי | 1.8 גרם | Glutamic acid | 287.0 מ"ג | ||
כולסטרול | 0.0 מ"ג | Glycine | 104.0 מ"ג | ||
Proline | 98.0 מ"ג | ||||
ויטמינים | Serine | 114.0 מ"ג | |||
ויטמין A | 146 יחב"ל | Hydroxyproline | ~ | ||
רטינול – Retinol | 0.0 מק"ג | ||||
Retinol Activity Equivalent | 7.0 מק"ג | מינרלים | |||
אלפא-קרוטן | 24.0 מק"ג | סידן | 12.0 מ"ג | ||
בטא-קרוטן | 62.0 מק"ג | ברזל | 0.5 מ"ג | ||
ויטמין C | 10.1 מ"ג | מגנזיום | 29.0 מ"ג | ||
ויטמין D | ~ | זרחן | 52.0 מ"ג | ||
ויטמין E | 2.1 מ"ג | אשלגן | 485 מ"ג | ||
ויטמין B1 | 0.1 מ"ג | נתרן | 7.0 מ"ג | ||
ויטמין B2 | 0.1 מ"ג | אבץ | 0.6 מ"ג | ||
ויטמין B3 | 1.7 מ"ג | נחושת | 0.2 מ"ג | ||
ויטמין B6 | 0.3 מ"ג | מנגן | 0.1 מ"ג | ||
חומצה פולית | 0.0 מק"ג | סלניום | 0.4 מק"ג | ||
ויטמין B12 | 0.0 מק"ג | ||||
ויטמין B5 | 1.4 מ"ג | שונות | |||
ויטמין K | 21.0 מק"ג | אלכוהול | 0.0 גרם | ||
מים | 73.2 גרם | ||||
~ מציין נתון חסר או לא קיים | אפר | 1.6 גרם | |||
קפאין | 0.0 מ"ג |
אודות לילך נהרי ND | נטורופתית מוסמכת
מטפלת בקליניקה פרטית מעל 20 שנים. מומחית בטיפול טבעי בדרכי עיכול במצבים כגון ריפלוקס, גסטריטיס, אולקוס ועוד. בוגרת בית הספר לרפואה משלימה קמפוס תל אביב בנטורופתיה. הרבליסטית מוסמכת (טיפול בצמחי מרפא). משך כ-10 שנים שימשה מרצה בכירה במכללת רידמן לרפואה משלימה וכן במגמת נטורופתיה בבית הספר לרפואה משלימה במכון וינגייט.
התחילו בתהליך ההחלמה
השאירו הודעה ונחזור אליכם