תפוחי אדמה ממולאים אפויים - מתכון בריא
יתרונות בריאותיים:
תפוחי אדמה הם ירק עמילני מזין, תורם לתחושת שובע, עשיר בחלבון צמחי ובמגנזיום. הוא מומלץ למצבי בריאות כגון: יתר לחץ דם, נדודי שינה, צרבות, גסטריטיס ועוד.
רכיבים:
6 תפוחי אדמה גדולים אפויים
2 שיני שום קטנות קצוצות
2 כפות מרק צח מירקות
כוס חלב 0% שומן מחומם
1 וחצי כוסות גבינת יוגורט ללא שומן
כפית מלח ים
חצי כפית פלפל שחור טרי טחון
חצי כפית פפריקה
500 גרם תרד מנוקה מבושל סחוט וקצוץ
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני ( 180 מעלות )
מסירים פרוסה מחלקו העליון של כל תפוד ומוציאים את בשר התפודים מתוך הקליפה. מעבירים את בשר התפודים לקערה. שומרים את קונכיות הקליפה. מאדים את השום במרק במשך 3 דקות, עד שיתרכך. מועכים את בשר התפודים עם החלב, הגבינה והשום המאודה. מוסיפים מלח, פלפל, פפריקה ותרד. מערבבים. ממלאים את קונכיות הקליפה בתערובת התרד. מסדרים את תפוחי האדמה בכלי חסין חום, ואופים במשך כ- 20 דקות, עד שיתחממו היטב.