תפוחי אדמה ממולאים אפויים‏ - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
תפוחי אדמה הם ירק עמילני מזין, תורם לתחושת שובע, עשיר בחלבון צמחי ובמגנזיום. הוא מומלץ למצבי בריאות כגון: יתר לחץ דם, נדודי שינה, צרבות, גסטריטיס ועוד.


רכיבים:
6 תפוחי אדמה גדולים אפויים‏
‏2 שיני שום קטנות קצוצות‏
‏2 כפות מרק צח מירקות‏
כוס חלב 0% שומן מחומם‏
‏1 וחצי כוסות גבינת יוגורט ללא שומן‏
כפית מלח ים
חצי כפית פלפל שחור טרי טחון
חצי כפית פפריקה
‏500 גרם תרד מנוקה מבושל סחוט וקצוץ


אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני ( 180 מעלות )
מסירים פרוסה מחלקו העליון של כל תפוד ומוציאים את בשר התפודים מתוך ‏הקליפה. מעבירים את בשר התפודים לקערה. שומרים את קונכיות הקליפה.‏ מאדים את השום במרק במשך 3 דקות, עד שיתרכך. מועכים את בשר התפודים ‏עם החלב, הגבינה והשום המאודה. מוסיפים מלח, פלפל, פפריקה ותרד. ‏מערבבים. ממלאים את קונכיות הקליפה בתערובת התרד. ‏‏מסדרים את תפוחי האדמה בכלי חסין חום, ואופים במשך כ- 20 דקות, עד ‏שיתחממו היטב.