תפוחים חלוטים עם זיגוג וניל מתובל - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
תפוחים מסוג גרנד סמית הם תפוחים ירוקים וחמצמצים. התפוח הוא פרי בעל סגולות רפואיות. בגלל תכולת הסיבים מסיסים מסוג פקטין הגבוהה יש להם חשיבות רבה בשמירת תקינות פלורת המעי ושמירה על ערכי כולסטרול וסוכר מאוזנים. התפוח מומלץ ביותר במצבי בריאות כגון: עצירות, עודף משקל, עודף כולסטרול, ניקוי רעלים, סוכרת סוג 2 ועוד.

רכיבים:
3 תפוחים - גרנד סמית, חצויים לאורכם, קלופים ובלי ליבה
4 כוסות מיץ תפוחים
כוס יין לבן יבש
מיץ וקליפה מגוררת מתפוז אחד
1 מקל וניל, חצוי או 2 כפיות תמצית וניל טבעית
2 מקלות קינמון
1 ניצן ציפורן
3 כדורי פלפל אנגלי או כפית פלפל טחון
1 אגוז מוסקט שלם
2 כפות דבש או סוכר חום
גלידת יוגורט חצי אחוז שומן

אופן ההכנה:
שמים את חצאי התפוחים בסיר רחב ורדוד ומוסיפים מיץ תפוחים, יין, מיץ וקליפת תפוז. צוררים את התבלינים בפיסת כותנה וקושרים. אם משתמשים בתמצית וניל ולא בתרמילים, מוסיפים אותה לנוזלים שבסיר. מוסיפים גם את צרור התבלינים.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 20 דקות, עד שהתפוחים רכים, אך עדיין שומרים על צורתם. מוציאים את חצאי התפוחים מהסירופ ומצננים. מוציאים וזורקים את צרור התבלינים. מוסיפים את הדבש לנוזלים שבסיר ומרתיחים מעל להבה בינונית- גבוהה במשך 20 דקות, או עד שכמות הנוזלים מצטמצמת ל- 2/3 כוס. מצננים.
פורסים כל חצי תפוח ל- 4 פלחים ומחלקים בין 6 צלחות הגשה. יוצקים למעלה את הסירופ הסמיך ומגישים עם גלידת יוגורט.