תבשיל קינואה בטטה ואזוקי - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
הקינואה הינו דגן מלא המגיע אלינו מדרום אמריקה. הקינואה עשירה בסיבים תזונתיים, חלבון צמחי מלא, אבץ, ברזל, מגנזיום וסידן. הבטטות במנה משדרגים את תכולת הסיבים התזונתיים והבטא קרוטן והופכים את המנה לידידותית במיוחד למערכת העיכול. בגלל תכולת המרכיבים העשירה של מנה זו, היא יעילה למצבי בריאות רבים, כגון: עצירות, עודף כולסטרול, יתר לחץ דם, אנמיה, עודף משקל, גסטריטיס, צרבות, כיב קיבה, אקנה ועוד.

רכיבים:
1/2 כוס קינואה
2 כפות שמן קנולה
1 בצל בינוני קצוץ
1 כף ג'ינג'ר קצוץ
3/4 כוס מיץ תפוזים
2/3 כוס מים
1 כפית דבש
1/2 כפית מלח
1/4 כפית כוסברה טחונה
1/8 כפית אגוז מוסקט
2 כוסות קוביות בטטה
1 וחצי כוס אזוקי מבושל

אופן ההכנה:
לשטוף היטב את הקינואה מספר פעמים ולהניח בצד.
לחמם את השמן ולטגן את הבצל ואת הג'ינג'ר עד שהבצל רך.
לצקת את מיץ התפוזים ואת המים לסיר, יחד עם הדבש והתבלינים ולהביא לרתיחה.
להוסיף לסיר את קוביות הבטטה, להביא לרתיחה ולבשל בסיר לא מכוסה 7 דקות.
להוסיף את הקינואה ואת האזוקי ולהביא לרתיחה.
להנמיך את האש ולבשל בסיר סגור כ- 15 דקות, עד שהמים נספגים.

במקום בטטה תוכלו לשים דלעת או לערבב בטטה ודלעת.
אזוקי משתלב נחמד, אולם אפשר לשים כל קטנית מבושלת אחרת.
לגיוון המנה המתקתקה תוכלו להוסיף אוכמניות לקראת סוף הבישול.