תבשיל עדשים צבעוני - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
העדשים הם קטניה עשירה במרכיבים חיוניים. היא מהווה מקור נהדר לפחמימות מורכבות ולחלבון צמחי. הקטניות מכילות סיבים מסיסים שעוזרים בשיפור פלורת המעי ובניקוי פסולת ולכן היא מסייעת למגוון רחב של בעיות בריאותיות כגון: מחלות לב וכלי דם, כולסטרול גבוה, סוכרת סוג 2, עודף משקל , עצירות, ניקוי רעלים, אקנה ועוד.

רכיבים:
2 בצלים קצוצים
2 כפות שמן קנולה
2 כוסות קוביות דלעת
1 חבילה תרד טרי
3 שיני שום כתושות
1 כוס עדשים ירוקות מושרות
1 כפית כמון
פלפל ומלח לפי הטעם

אופן ההכנה:
לשטוף היטב את עלי התרד ולקצוץ.
לאדות את הבצל עם השמן בסיר במשך מספר דקות ולהוסיף את קוביות הדלעת.
לאדות את הדלעת מספר דקות ולהוסיף את עלי התרד והשום.
להוסיף לסיר את העדשים עם המים ואת התבלינים ולבשל על אש נמוכה כחצי
שעה עד שהעדשים רכות. להוסיף מים אם יש צורך.