תבשיל דוחן ותפוחי אדמה - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
הדוחן הוא דגן נטול גלוטן ולכן מצוין לחולי צליאק ולרגישים לגלוטן. הוא עשיר ביותר בויטמין B3, אשלגן, סידן וברזל. תפוחי אדמה הם מקור לפחמימות מורכבות ולמגנזיום. שילוב דוחן עם תפוחי אדמה במנה זו יעילה במצבי בריאות רבים כגון: נדודי שינה, מתח, חרדה, דיכאון, התכווצויות שרירים, אנמיה, אוסטאופרוזיס, ניקוי רעלים, יתר לחץ דם ומחלות לב וכלי דם.

רכיבים:
4 כוסות תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
1 כוס דוחן שטוף
2 כפיות זרעי קימל או כמון
1/2 כפית מלח
3 כוסות מים
מעט פטרוזליה קצוצה

אופן ההכנה:
לסדר את קוביות תפוחי האדמה בסיר לבישול. לשים את הדוחן על תפוחי האדמה ולזרות מעל את המלח ואת זרעי הקימל או הכמון. לצקת את המים לסיר, להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל כ- 20-30 דקות, עד שהמים נספגים. לערבב לפני ההגשה ולפזר פטרוזיליה קצוצה. למי שלא אוהב את טעם זרעי הקימל, במקומם אפשר לשים כמון או זרעים אחרים. את תפוחי האדמה אפשר להחליף בכרובית, בעונתה.