תבשיל דגנים ופטריות - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
גריסי פנינה הם הגרסה המלוטשת והקלה לעיכול של דגן מלא בשם שעורה. הגריסים הינם מקור נהדר לפחמימות מורכבות. הם עשירים בכרום, מתעכלים לאט ובכך מעלים את רמות הסוכר בדם בצורה מתונה, מה שהופך אותם לאופטימלים לחולי סוכרת. גריסים, או שעורה, מומלצים במצבי חולי רבים כגון: סוכרת סוג 2, יתר לחץ דם, עודף כולסטרול, מחלות לב וכלי דם, עודף משקל, טריגליצרידים גבוהים ועוד.

רכיבים:
1/2 כוס גריסי פנינה
1/2 כוס אורז מלא
1/2 כוס אורז לבן
1 בצל פרוס דק
4 שיני שום קצוצות
6 כפות שמן קנולה
1 סלסלת פטריות פרוסות דק
3 וחצי כוסות מים
1 כפית טימין
1/2 כפית אורגנו
פפריקה לפי הטעם
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
לערבב את הדגנים בקערה. לחמם בסיר 3 כפות שמן, לטגן את הפטריות כ- 2 דקות ולהניח בצד. לחמם 3 כפות שמן נוספות, לטגן את הבצל והשום כ- 2 דקות ולהוסיף את תערובת הדגנים. להמשיך לטגן מספר דקות. להוסיף לסיר הדגנים את הפטריות, את המים ואת התבלינים ולהביא לרתיחה. להעביר לתבנית אפייה משומנת, לכסות היטב ( אפשר באמצעות נייר אלומיניום) ולאפות בחום בינוני במשך שעה בערך.