תבשיל בורגול ותבלינים - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
בורגול הינה חיטה שבורה מבושלת למחצה. החיטה הינו הדגן המתורבת העתיק ביותר בעולם והוא מקור מצוין לפחמימות, ויטמיני B, חלבון צמחי וסיבים תזונתיים. ויטמיני B חשובים לתקינות מערכת העצבים. והסיבים התזונתיים מעניקים תחושת שובע לאורך זמן. מתכון זה תומך ומאזן את מערכת העצבים ולכן יעיל במצבים של: הרגעה, הפחתת מתח, חרדה, דיכאון, נדודי שינה ועוד ובנוסף תבשיל זה מצוין לירידה במשקל ועצירות.

רכיבים:
כוס בורגול
חצי כוס בצל סגול קצוץ דק מאוד
כמון - חצי כפית
פפריקה - חצי כפית
כורכום - חצי כפית
פלפל שחור - קורט
בהרט - קורט
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק מאוד
3 כפות שמן זית


אופן ההכנה:
להשרות את הבורגול במים לשעה וחצי לפחות, לסנן היטב ולהניח בצד. במחבת עמוקה לחמם מעט את שמן הזית, להוסיף את הבצל הקצוץ ל-2 או עד שמתרכך ומקבל גוון זהוב, להוסיף את הבורגול ולערבב לעוד כ-דקה, להוסיף את שאר התבלינים ולערבב היטב, לבשל על אש קטנה ולבדוק אם יש צורך להוסיף מעט מים.
לפי הטעם לפזר את הטרוזיליה הקצוצה.