תאנים אפויות עם ליקר תפוזים ופטל- מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
התאנים עשירות בסידן ובסיבים מסיסים. יש להם יתרונות בריאותיים רבים, בעיקר בגלל השפעתם החיובית על פעילות מעיים. התאנים מומלצות למגוון רחב של מצבי בריאות כגון: עצירות, גזים ונפיחות, עודף משקל, עודף כולסטרול ועוד.

רכיבים:
12 תאנים סגולות
חצי כפית קינמון טחון
חצי כפית ציפורן טחונה
חצי כוס סוכר חום
חצי כוס מים
קרם יוגורט עשוי מכוס יוגורט
2 כפות סוכר
רבע ליקר גראן-מרנייה או ליקר תפוזים אחר
חצי כוס פטל או תותי שדה חרוכים

אופן ההכנה:
כדי להכין את קרם היוגורט, מרפדים מסננת ביריעת כותנה ויוצקים לתוכה 1 כוס יוגורט % 0 שומן. מכסים בצלחת ומשהים במקרר למשך 48 שעות.
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות)
דוקרים את קליפת התאנים במזלג במקומות אחדים ומסדרים אותן בכלי חסין- חום. מערבבים את התבלינים עם הסוכר החום וזורים על התאנים. מוסיפים לכלי את כוס המים. אופים בלי כיסוי במשך 30 דקות ומרטיבים את התאנים בנוזלי התבנית לעיתים תכופות. טורפים את קרם היוגורט עם הליקר ועם הסוכר. מעבירים את התאנים האפויות לכלי הגשה ויוצקים כף קרם על כל תאנה. מעטרים בפטל ומגישים.