שקשוקה טופו - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
הטופו הינו מוצר המיוצר מפולי סויה שהותססו. דרך זו לשימוש בפולי סויה היא עתיקה ביותר, ויש הטוענים שהיא בת אלפי שנים. ההתססה גורמת לחלבון הסויה להתפרק, להיות זמין יותר לגוף וקל יותר לעיכול

רכיבים:
חבילה טופו (כ 300 גרם)
2 בצלים
2 עגבניות
שמן קנולה לטיגון
חצי כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
חותכים את הטופו לקוביות קטנות ואז מפוררים בעזרת מזלג עד לקבלת מחית. ניתן לפורר גם באמצעות העברת הקוביות לשקית ניילון ומעיכת קוביות הטופו באמצעות הידיים, או באמצעות מעבד מזון. קוצצים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
מוסיפים למחבת את מחית הטופו ומערבבים.
מתבלים בפפריקה מתוקה, במלח ובפלפל ומערבבים.
מרסקים את העגבניות בפומפייה או במעבד מזון, ומוסיפים את הרסק למחבת ומערבבים.
מסירים מהאש ומגישים חם.