שטרודל תפוחים - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
התפוח הוא פרי בעל סגולות רפואיות. הוא מכיל סיבים מסיסים מסוג פקטין, סיב תזונתי חשוב לשמירת תקינות פלורת המעי ושמירה על ערכי כולסטרול וסוכר מאוזנים. התפוח מומלץ ביותר במצבי בריאות כגון: עצירות, עודף משקל, עודף כולסטרול, ניקוי רעלים, סוכרת סוג 2 ועוד.

רכיבים:
חבילת דפי בצק פילו
רבע כוס דבש
רבע כוס מים
5 כוסות תפוחי עץ חמוצים, קלופים וחתוכים לפלחים דקים
2 כפות מיץ תפוחים
חצי כוס צימוקים
חצי כפית קינמון טחון
כף תמצית וניל וכף מים

אופן ההכנה:
להפשיר את הבצק יממה במקרר לפני ההכנה.
לערבב את הדבש, המים ולשים בצד.
בסיר לשים את פלחי התפוחים, מיץ תפוחים, צימוקים, קינמון ווינילה. לחמם עד שהתפוחים רכים. להניח בצד להתקרר.
לחמם מראש את התנור לחום בינוני-גבוה.
להניח את דפי הפילו. להבריש בין כול 3 דפי פילו את תערובת הדבש והמים ביד נדיבה.
במרכז דפי הפילו לפזר את מלית תפוחי העץ ולהשאיר קצוות של 2-3 ס"מ. לגלגל את הבצק כמו רולדה ואת הקצוות הפתוחים להפנות כלפי מטה.להניח הכול על תבנית שעליה נייר אפיה.
לאפות כ 30 דקות עד שהצבע חום זהוב.