שטרודל ירקות - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
מאפה ירקות זה מכיל שפע של ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים. הוא מזין מאוד, קל לעיכול, ולכן מומלץ למצבי בריאות רבים כגון: עצירות, גזים ונפיחות, ניקוי רעלים מהגוף, יתר לחץ דם, חיזוק מערכת החיסון, מחלות לב וכלי דם, עודף משקל ועוד.

רכיבים:
4 דפי פילו
חצי כוס לבבות ארטישוק קפואים, חלוטים, מסוננים וקצוצים
חצי כוס רצועות גזר מאודים או מבשלים במי מלח רותחים במשך 5 דקות
1 כוס רצועות כרשה, החלק הלבן בלבד, חלוטות
חצי כוס שעועית ירוקה קפואה, חלוטה, מסוננת וקצוצה
חצי כוס שומר, חתוך לרצועות דקיקות וחלוט
חצי כוס גבעולי סלרי, קצוצים וחלוטים
חצי כוס פטריות שמפניון, קצוצות וחלוטות
חצי כוס תפוח עץ, חתוך לרצועות דקיקות
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 כף ריחן טרי קצוץ
1 כף טרגון טרי קצוץ
1 חלבון ביצה טרוף
חצי כפית זרעוני פרג
מלח פלפל

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום גבוה ( 210 מעלות ). בקערה גדולה מערבבים את הירקות עם התפוח. מוסיפים פטרוזיליה, ריחן וטרגון ומתבלים במלח ובפלפל. מערבבים היטב. פורסים את דפי הפילו על יריעה גדולה של נייר אפייה. מפזרים את תערובת הירקות על דפי הפילו ומשאירים שוליים נקיים ברוחב 5 ס"מ מסביב. מברישים את השוליים בחלבון טרוף. מקפלים את השוליים הקצרים מעל המלית ומברישים את החלק המקופל בחלבון טרוף. בעזרת הנייר מגלגלים את הבצק לכרוכית הדוקה מכיוון הצד הארוך. מברישים את הכרוכית בחלבון טרוף וזורים עליה את הפרג. מעבירים את הכרוכית לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 20 דקות או עד שהכרוכית חומה- זהובה. פורסים ומגישים חם, עם רוטב בצל וחרדל ..