רוטב פסטו - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
הצנוברים נותנים לרוטב זה מרקם וטעם מיוחד. צנובר הוא זרע מעץ האורן וניתן למצוא אותו באצטרובלים שנשרו מהעץ. הצנוברים עשירים בוויטמין E, ויטמין K, מגנזיום, זרחן, נחושת ואבץ. מומלץ לצרוך צנוברים במצבי בריאות רבים כגון: נשירת שיער, פרוסטטיטיס, הרחבה שפירה של בלוטת הערמונית, אקנה, יתר לחץ דם ועוד.

רכיבים:
2 כוסות עלי בזיליקום טריים (לחוצים לתוך הכוס)
2 שיני שום גדולות וכתושות
חצי כוס אגוזי מלך או שקדים
חופן צנוברים
חצי כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור לפי הטעם


אופן ההכנה:
טוחנים את כל החורמים במעבד מזון עד לקבלת ממרח חלק. נתין להוסיף מעט מים אם התערובת יבשה מידי.