רוטב יוגורט וחזרת - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
החזרת היא שורש שמקורה במזרח אירופה. איכויותיה דומות לגשורש הג'ינג'ר האסייתי - יש לה פעילות אנטי דלקתית, מחזקת את מערכת העיכול ומחטאת. החזרת מומלצת במצבי בריאות רבים כגון: הליקובקטר פילורי, גזים ונפיחות, כאבי בטן, דלקות פרקים, דלקות דרכי שתן, סינוסיטיס, הצטננות, שיעול וליחה, חיזוק מערכת חיסון ועוד.

רכיבים:
2 כפות בצל טחון או מגורר דק‏
‏5-6 כפות חזרת מגוררת (ראו הערה)‏
‏4 כפות חומץ לבן‏
‏1 וחצי כוסות יוגורט 0% שומן‏
‏3 כפות שמיר קצוץ דק‏
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:
רוטב זה מתאים לטבילת ירקות טריים וליציקה על ירקות מבושלים, כמו כרישה, ‏סלק, תפוחי אדמה וגזר. אפשר לדלל אותו במעט מים או חומץ ולהשתמש בו ‏כרוטב לסלט. ‏מערבבים יחד את כל החומרים. שומרים במקרר. ‏

הערה: ‏
שיטה טובה לגירור חזרת: קולפים 250 גרם שורש חזרת ופורסים בניצב לסיבים. ‏מרסקים בממחה או במעבד מזון יחד עם החומץ יש צורך ב- ¾ כוס פרוסות חזרת ‏כדי לקבל 5- 6 כפות חזרת מגוררת.‏