רוטב יוגורט וחזרת - מתכון בריא
יתרונות בריאותיים:
החזרת היא שורש שמקורה במזרח אירופה. איכויותיה דומות לגשורש הג'ינג'ר האסייתי - יש לה פעילות אנטי דלקתית, מחזקת את מערכת העיכול ומחטאת. החזרת מומלצת במצבי בריאות רבים כגון: הליקובקטר פילורי, גזים ונפיחות, כאבי בטן, דלקות פרקים, דלקות דרכי שתן, סינוסיטיס, הצטננות, שיעול וליחה, חיזוק מערכת חיסון ועוד.
רכיבים:
2 כפות בצל טחון או מגורר דק
5-6 כפות חזרת מגוררת (ראו הערה)
4 כפות חומץ לבן
1 וחצי כוסות יוגורט 0% שומן
3 כפות שמיר קצוץ דק
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
רוטב זה מתאים לטבילת ירקות טריים וליציקה על ירקות מבושלים, כמו כרישה, סלק, תפוחי אדמה וגזר. אפשר לדלל אותו במעט מים או חומץ ולהשתמש בו כרוטב לסלט. מערבבים יחד את כל החומרים. שומרים במקרר.
הערה:
שיטה טובה לגירור חזרת: קולפים 250 גרם שורש חזרת ופורסים בניצב לסיבים. מרסקים בממחה או במעבד מזון יחד עם החומץ יש צורך ב- ¾ כוס פרוסות חזרת כדי לקבל 5- 6 כפות חזרת מגוררת.