רוטב גזר וזנגביל - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
הזנגביל, או הג'ינג'ר, נותן לרוטב זה את טעמו העוקצני-מתקתק. לג'ינג'ר איכויות מרפאות. יש לו פעילות אנטי דלקתית, מחזקת את מערכת העיכול ומחטא. הג'ינג'ר מומלץ במצבי בריאות רבים כגון: גסטריטיס, הליקובקטר פילורי, גזים ונפיחות, כאבי בטן, דלקות פרקים, דלקות דרכי שתן ועוד.

רכיבים:
כוס גזר קלוף וקצוץ
שליש כוס בצל קצוץ
‏1 וחצי כוסות מרק צח מירקות‏
רבע כוס רכז תפוחים קפוא
כפית זנגביל טרי מגורר
‏2 כפות יוגורט 0% שומן‏
מלח ופלפל שחור טרי

אופן ההכנה:
מחממים מחבת גדולה עם ציפוי אל- דבק מעל להבה בינונית ומאדים את הגזר ‏ואת הבצל ב 2 כפות מרק צח עד שהבצל מתרכך. מוסיפים את שארית המרק ‏ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 15 דקות. מוסיפים ‏מיץ תפוזים וזנגביל ומבשלים במשך דקה נוספת. ‏מעבירים את תכולת המחבת לממחה או למעבד מזון, מוסיפים יוגורט ומערבלים ‏למחית חלקה. מתבלים במלח ובפלפל. מגישים חם.